Με απώλειες έκλεισε η εβδομάδα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με απώλειες έκλεισε η εβδομάδα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
«Κοκκίνισαν» τα ευρωπαϊκά ταμπλό των χρηματιστηρίων, δείχνοντας να επηρεάζονται ιδιαίτερα μετά από την ανακοίνωση των απογοητευτικών στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας.

«Κοκκίνισαν» τα ευρωπαϊκά ταμπλό των χρηματιστηρίων, δείχνοντας να επηρεάζονται ιδιαίτερα μετά από την ανακοίνωση των απογοητευτικών στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας που επαναφέρει τις αμφιβολίες γύρω από την οικονομική ανάκαμψη και τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Δέλτα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 έκλεισε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με απώλειες 0,56%, στις 471,93 μονάδες.

Στην Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX έκλεισε στις 15.781 μονάδες με πτώση 0,37%, όπως και ο FTSE 100 στο Λονδίνο που διαμορφώθηκε στις 7.138 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,36%.

Απώλειες και για τον CAC 40 στο Παρίσι ο οποίος ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 6.689 μονάδες με πτώση 1,08%, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε απώλειες 0,64% στις 26.064 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη υποχώρησε 1,31% στις 8.864 μονάδες.

Η δημιουργία θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ για τον Αύγουστο ήταν πολύ κάτω των προσδοκιών, με την οικονομία να προσθέτει μόλις 235.000 θέσεις, ανέφερε την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας. Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από τον Dow Jones ανέμεναν 720.000 νέες προσλήψεις. Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 5,2% από 5,4%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Ισχυρή παρέμεινε τον Αύγουστο η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, με τον σύνθετο PMI να διαμορφώνεται στις 59 μονάδες, σημειώνοντας μείωση από το υψηλό 15 ετών του Ιουλίου, πολύ πιο πάνω όμως από τις 50 μονάδες που διαχωρίζουν την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Παράλληλα, μείωση 2,3% τον Ιούλιο έναντι του Ιουνίου σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat. Παρόλα αυτά, οι λιανικές πωλήσεις στις 19 χώρες της Ευρωζώνης ήταν αυξημένες κατά 3,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μηνιαία αύξηση 0,1% και αύξηση 4,8% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider