Διατηρούνται οι 920 μονάδες στο Χρηματιστήριο παρά τις πιέσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διατηρούνται οι 920 μονάδες στο Χρηματιστήριο παρά τις πιέσεις
Τα βλέμματα στραμμένα στη διπλή επανέκδοση του 5ετούς και του 30ετούς ομολόγου.

Διατηρούνται οι 920 μονάδες στο Χρηματιστήριο παρά τις πιέσεις που καταγράφονται με τα βλέμματα να είναι στραμμένα και στη διπλή επανέκδοση του 5ετούς και του 30ετούς ομολόγου, με τα οποία το Ελληνικό Δημόσιο στοχεύει στην ενίσχυση της ρευστότητας αλλά και στον περιορισμό της σημαντικής υπερκάλυψης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής στη εγχώρια αγορά κρατικών τίτλων.

O Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,22% στις 921,13 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 37 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση κατά 0,18%, ενώ ο τραπεζικός κινείται σε ανάλογα επίπεδα πτώσης.

Από τις τράπεζες η Eurobank ενισχύεται κατά 0,61% στα 0,82 ευρώ, η Alpha Bank διορθώνει κατά 0,81% στα 1,166 ευρώ, η Τρ. Πειραιώς υποχωρεί κατά 1,75% στα 1,405 ευρώ και η Εθνική οριακά κατά 0,12% στα 2,55 ευρώ.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΑΔΜΗΕ στο 1,69% της Τέρνα Ενεργειακής στο 0,99%, η Coca - Cola HBC στο 0,91% και των ΕΛΠΕ στο 0,83%.

Αντιθέτως σε κατοχύρωση κερδών προχωρούν οι επενδυτές σε Viohalco, Reds Ελλάκτωρ και ΑΒΑΞ.

Παράλληλα, πιέσεις σημειώνονται σε ΟΤΕ, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ.

Χθες έκλεισε ο κύκλος από τη μεριά των τραπεζικών αποτελεσμάτων, με της EUrobank. Αναλυτικότερα, σε συζητήσεις με τις εποπτικές αρχές επιδιώκει να ξεκινήσει η Eurobank, με το πέρας της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, προκειμένου να ξεκινήσει τις διανομές μερισμάτων από το 2022, όπως έκανε γνωστό η διοίκηση της τράπεζας στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές.

Στα θετικά που επισήμανε η διοίκηση της Eurobank, είναι ο επίπεδος σχηματισμός NPEs (μείωση κατά 110 εκατ. ευρώ το β' τρίμηνο του έτους σε σύγκριση με το α' τρίμηνο), λόγω του αρνητικού σχηματισμού των νέων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κατά 43 εκατ. ευρώ, με το δείκτη NPE να υποχωρεί κατά περίπου 20 μ.β στο 14% (7,3% pro-forma για το «Mexico»).Επιπλέον, η τιτλοποίηση «Mexico» προχωράει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της διοίκησης της τράπεζας, με τον εκτιμώμενο αντίκτυπο στο δείκτη συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας (CAD) να αναμένεται αρκετά χαμηλότερά στις 10 μ.β έναντι των αρχικών εκτιμήσεων για 50 μ.β, κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών των ακινήτων και της αύξησης του βάθους της δευτερογενούς αγοράς τιτλοποιήσεων. Σύμφωνα με τη διοίκηση, στο τέλος του έτους ο δείκτης CAD αναμένεται να διαμορφωθεί στο 16,4% και ο CET1 FLB3 στο 13,2%, με την τράπεζα να προχωρά σε αναθεώρηση του guidance για το δείκτη NPE καθώς μέσω του «Mexico» αναμένεται να υποχωρήσει στο 8% το 2021 και στο 5% το 2022 έναντι 9% και 6% αντίστοιχα, επαναλαμβάνοντας τη συντηρητική εκτίμηση για καθαρές εισροές NPEs ύψους 0,6 δισ. ευρώ το 2021. Παράλληλα, η διοίκηση προέβη σε αναθεώρηση και του guidance για το CoR στις 110 μ.β για το 2021.

Ως προς το εύρος των δραστηριοτήτων της τράπεζας, η διοίκηση τόνισε ότι αναμένει πως η συνεισφορά των διεθνών δραστηριοτήτων (73 εκατ. ευρώ προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη το α' εξάμηνο) θα παραμείνει στο 30% περίπου παρά την αναμενόμενη επέκταση στο εξωτερικό (συμπεριλαμβανομένων των ανόργανων δράσεων) λόγω της ισχυρότερης ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider