Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq με ώθηση από τις τεχνολογικές μετοχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq με ώθηση από τις τεχνολογικές μετοχές
Ποιες τεχνολογικές μετοχές σημείωσαν αξιοσημείωτα ράλι, ποια στοιχεία αναμένουν στο τέλος της εβδομάδας οι επενδυτές.

Με νέα ρεκόρ ξεκίνησε η εβδομάδα για την Wall Street με τους S&P 500 και Nasdaq να καθοδηγούνται σε ιστορικά υψηλά καθοδηγούμενοι από τις τεχνολογικές μετοχές. Η Microsoft και η Netflix κέρδισαν περί το 1% ενώ η Apple σκαρφάλωσε 3%.

Η μετοχή της Affirm είχε άνοδο πάνω από 40% μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας με την Amazon για την αγορά ακριβών προϊόντων και αποπληρωμή τους με δόσεις.

Αντίστοιχα, η μετοχή της εταιρείας δορυφορικών υπηρεσιών Globalstar εκτοξεύθηκε κατά 60% τη Δευτέρα, μετά από αναφορές ότι το επόμενο iPhone θα δίνει τη δυνατότητα χρήσης δορυφορικών υπηρεσιών.

Πιο αναλυτικά, στο κλείσιμο των δεικτών, ο Dow Jones υποχώρησε 0,16% στις 35.400 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,43% στις 4.528 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 0,90% ή 136 μονάδες, κλείνοντας στις 15.265 μονάδες.

Κατά την διάρκεια της ημέρας οι επενδυτές κινήθηκαν στον απόηχο των ανακοινώσεων Πάουελ της προηγούμενης εβδομάδας. Ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής τράπεζας ενώ προετοίμασε τις αγορές ότι η απομείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων (tapering) θα ξεκινήσει κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους μήνες, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει βιασύνη για τις αποφάσεις αύξησης των επιτοκίων, καθώς τόνισε πως πρόκειται για δύο διαφορετικές διαδικασίες.

Ο κορυφαίος αξιωματούχος της Fed επέστησε την προσοχή στην αγορά εργασίας, λέγοντας πως δεν βρίσκεται ακόμα σε ένα τέτοιο σημείο που να επιτρέπει την έναρξη του tapering. Ως εκ τούτου, αυτή την εβδομάδα, η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη προς την Παρασκευή και στις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την απασχόληση. Οι προβλέψεις των οικονομολόγων κάνουν λόγο για 750.000 νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν μέσα στον Αύγουστο, και μια πτώση του δείκτη της ανεργίας στο 5,2%, με τις νέες θέσεις εργασίας που ανακοινώθηκαν για τον Ιούλιο να ανέρχονται στις 943.000 και η ανεργία στο 5,4%. Από τις ανακοινώσεις της Παρασκευής θα κριθεί εν πολλοίς το επενδυτικό κλίμα και το αν η Wall Street θα συνεχίσει το ράλι και τα ρεκόρ.

Στις αγορές των εμπορευμάτων, με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας ο χρυσός, μετά από ένα θετικό κλείσιμο την Παρασκευή με κέρδη στο 2% για την προηγούμενη εβδομάδα. Όμως η τιμή παρέμεινε πάνω από το επίπεδο των 1.800 δολαρίων. Τα συμβόλαια χρυσού, παράδοσης Δεκεμβρίου είχαν πτώση 7,30 δολάρια ή -0,4% κλείνοντας την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στα 1.812,20 δολάρια ανά ουγγιά.

Άνοδο στην τιμή του πετρελαίου και των προϊόντων του προκάλεσε το χτύπημα του τυφώνα Άιντα στη Λουιζιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς προκάλεσε το «κλείσιμο» των διυλιστηρίων αλλά επέφερε πλήγμα στους παραγόμενους όγκους πετρελαίου και φυσικού αερίου της περιοχής. To αμερικάνικο αργό στα συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου κέρδισε 0,47 δολάρια ή 0,7% κλείνοντας στα 69,21 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ παράδοσης Οκτωβρίου κέρδισε 0,71 δολάρια ή 1%, κλείνοντας στα 73,42 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αγορές με... δόσεις από την Amazon και την Affirm

Οι φήμες για το νέο iPhone εκτόξευσαν τη μετοχή της Globalstar κατά 60%

«Κράτησε» το επίπεδο των 1.800 δολαρίων ο χρυσός

gazzetta
gazzetta reader insider insider