Οι ευρωαγορές κοντά σε υψηλό 5μήνου, μετά από τις προθέσεις της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ευρωαγορές κοντά σε υψηλό 5μήνου, μετά από τις προθέσεις της Fed
Σε Μιλάνο και Μαδρίτη η μεγαλύτερη άνοδος για το κλείσιμο της εβδομάδας. Ξεχώρισαν οι μετοχές της HSBC και της Societe Generale.

Θετικά πρόσημα έχει το κλείσιμο της εβδομάδας για τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον Stoxx 600 να σημειώνει νέο ιστορικό υψηλό και να ολοκληρώνει σχεδόν την καλύτερη εβδομάδα από τα μέσα Μαρτίου, μετά από τις εξελίξεις με την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).

Ο διοικητής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Jackson Hole, πως η τράπεζα θα προχωρήσει σε μείωση (tapering) του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομολόγων μέσα στο 2021, δημιουργώντας κλίμα ευφορίας στις διεθνείς αγοράς.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,43% στις 472.34 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 ανέβηκε 0,50% στις 4.190 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ισχυροποιήθηκε 0,35% στις 7.150 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κέρδισε 0,3% στις 15.486 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 έγραψε άνοδο 0,24% στις 6.681 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κέρδισε 0,56% στις 26.005 μονάδες και στη Μαδρίτη ο IBEX 35 ενισχύθηκε 0,35% στις 8.924 μονάδες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Όπως μετέδωσε το Reuters, από 2/3 των 600 μεγαλύτερων επιχειρήσεων της Ευρώπης που έχουν ανακοινώσει μέχρι σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα του β' τριμήνου, το 67% έχει υπερβεί τις εκτιμήσεις των αναλυτών, κόντρα στις ανησυχίες για τις επιπτώσεις του νέου κύματος κορονοϊού στα εταιρικά μεγέθη.

Οι μετοχές των HSBC και Societe Generale ξεχώρισαν στη σημερινή άνοδο, μετά από τα κέρδη που κατέγραψαν στο β' τρίμηνο.

Η μετοχή της Alianz ενισχύθηκε 2,5%, μετά από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της, που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Χαρτοφυλάκιο πιστωτικών καρτών της εταιρείας ενδυμάτων Gap Inc θα εξαγοράζει η αμερικανική μονάδα της Barclays, έναντι 3,8 δισ. δολαρίων, καθώς η βρετανική τράπεζα διευρύνει τις συνεργασίες της για να επεκταθεί στις ΗΠΑ.

Μάκρο

Τη μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές εισαγωγών από τις αρχές της δεκαετίας του '80 εμφάνισε η Γερμανία τον Ιούλιο, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην προσφορά.

Ειδικότερα, τον Ιούλιο, τα προϊόντα από το εξωτερικό ήταν 15% ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι, ενώ το κόστος των βασικών αγαθών ενισχύθηκε 19% και οι τιμές ενέργειες 90%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα ρεκόρ στην Wall Street, μετά την ομιλία του Πάουελ στο Jackson Hole

gazzetta
gazzetta reader insider insider