Η Barclays αγοράζει χαρτοφυλάκιο πιστωτικών καρτών της Gap αξίας 3,8 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Barclays αγοράζει χαρτοφυλάκιο πιστωτικών καρτών της Gap αξίας 3,8 δισ. δολαρίων
Η Barclays εξαγοράζει το χαρτοφυλάκιο από την Synchrony Bank και η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους. 

Χαρτοφυλάκιο πιστωτικών καρτών της εταιρείας ενδυμάτων Gap Inc θα εξαγοράζει η αμερικανική μονάδα της Barclays, έναντι 3,8 δισ. δολαρίων, καθώς η βρετανική τράπεζα διευρύνει τις συνεργασίες της για να επεκταθεί στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Reuters, η Barclays εξαγοράζει το χαρτοφυλάκιο από την Synchrony Bank και η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Η συμφωνία έρχεται σε μια εποχή που οι τράπεζες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να διευρύνουν τις δραστηριότητες με προμήθειες, όπως οι πιστωτικές κάρτες, καθώς τα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών συμπιέζουν τα περιθώρια κερδών από τις βασικές δραστηριότητες.

Τον Απρίλιο Barclays και Gap είχαν καταλήξει σε συμφωνία, υπό τους όρους της οποίας θα εξέδιδαν πιστωτικές κάρτες με κοινή επωνυμία το 2022.

Οι συμφωνίες co-branding είναι ένας τρόπος για την Barclays να κερδίσει πελάτες σε μια αγορά όπου η δική της επωνυμία δεν έχει τις δυνατότητες ανταγωνιστών όπως η JPMorgan και η Citibank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider