Σε περιορισμένο εύρος κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε περιορισμένο εύρος κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές
Σε περιορισμένο εύρος κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη τη στιγμή που τα βλέμματα των επενδυτών βρίσκονται στο διαδικτυακό συμπόσιο της Fed στο Jackson Hole.

Σε περιορισμένο εύρος κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, τη στιγμή που τα βλέμματα των επενδυτών βρίσκονται στο διαδικτυακό συμπόσιο της Fed στο Jackson Hole. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν αποκλείεται να παράσχουν λεπτομέρειες για το σχέδιο σταδιακής απόσυρσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων αξίας 120 δισ. δολαρίων μηνιαίως. Ο Πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ θα μιλήσει την Παρασκευή.

  • Μάκρο και επιχειρήσεις

Παράλληλα, οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Το Reuters μετέδωσε ότι οι ηγέτες των χωρών της G7 αναμένεται να λάβουν μια κοινή απόφαση για το εάν θα αναγνωρίσουν την εξουσία των Ταλιμπάν και αν θα επιβάλουν κυρώσεις στην ισλαμική οργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί πως η κατεπείγουσα οργάνωση απεγκλωβισμού χιλιάδων Αφγανών μέσω αερογέφυρας από την Καμπούλ εγείρει τον κίνδυνο να διεισδύσουν μεταξύ των ανθρώπων αυτών και πιθανοί τζιχαντιστές ή πρόσωπα δυνητικά επικίνδυνα. Οι ευρωπαϊκές αστυνομικές αρχές ανησυχούν, έχοντας και το προηγούμενο των μεταναστευτικών ροών από τη Συρία, όταν ανάμεσα στους πρόσφυγες κρύφτηκαν και ορισμένοι από τους δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, το 2015. Εξ ου και η επιτακτική ανάγκη να ελέγχουν τους νεοαφιχθέντες.

Στο μέτωπο των μάκρο, η γερμανική οικονομία «έτρεξε» με ρυθμό 1,6% στο β' τρίμηνο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας. Ο ρυθμός επέκτασης ξεπέρασε μόνο οριακά την προηγούμενη εκτίμηση για 1,5% και στηρίχτηκε κυρίως στην καταναλωτική και τις δημόσιες δαπάνες.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η μέτοχος της Morrisons, Legal & General, δήλωσε ότι η νέα, συμφωνηθείσα, πρόταση εξαγοράς ύψους 9,54 δισ. δολαρίων για τη βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ από τον όμιλο private equity CD&R, αντικατοπτρίζει καλύτερα την πραγματική της αξία.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινήθηκε ελαφρώς χαμηλότερα κατά 0,02% στις 471,79 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,33% στις 15.905 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε κατά 0,28% στις 6.664 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,24% στις 7.125 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε πτώση 0,22% στις 8.948 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στο -0,07% και τις 26.027 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider