Συνεχίζει ανοδικά η Wall Street με το βλέμμα στο Jackson Hole

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζει ανοδικά η Wall Street με το βλέμμα στο Jackson Hole
Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις η Wall Street.

Συνεχίζει την ανοδική πορεία η Wall Street μετά και τα νέα ρεκόρ που κατέγραψε χθες ο Nasdaq με τους επενδυτές να εξακολουθούν να αποτιμούν θετικά την πλήρη έγκριση του εμβολίου της Pfizer, έχοντας ωστόσο να διαχειριστούν και την επικείμενη «virtual» συνάντηση της Fed στο Jackson Hole όπου θα κρίνει και την πορεία των προγραμμάτων νομισματικής στήριξης.

«Λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη επιδείνωση των εισερχόμενων δεδομένων και την κατάσταση της πανδημίας, διαπιστώνουμε ότι ο Πάουελ εστιάζει στην αυξημένη αβεβαιότητα λόγω της τελευταίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού», ανέφερε σε σημείωμά του ο οικονομολόγος της Nomura, Aichi Amemiya..«Τουλάχιστον, θεωρούμε ότι τα πρόσφατα σχόλια των αξιωματούχων της Fed υποστηρίζουν την άποψή μας για μια μείωση του όγκου αγορών τον Δεκέμβριο, παρά την προτίμηση της FOMC για τον Νοέμβριο από τη συνάντηση του Ιουλίου».

Έτσι, στη συνεδρίαση της Τρίτη, ο Dow Jones κερδίζει 0,15%, στις 35.377 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,16% στις 4.487 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,38% στις 14.998 μονάδες, συνεχίζοντας σε ιστορικά υψηλά.

Παράλληλα, τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα εξακολουθούν να δίνουν αγοραστικά σήματα στους επενδυτές, καθώς η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει από την πανδημία του κορονοϊού, τη στιγμή που η μετάλλαξη Δέλτα κυριαρχεί.

Στο μέτωπο των εταιρικών, αύξηση σχεδόν 20% παρουσίασαν οι πωλήσεις της Best Buy στο δεύτερο τρίμηνο του 2021, καθώς η καταναλωτές «αναβαθμίζουν» εξοπλισμό και συσκευές στις οικίες τους, στο πλαίσιο της νέας καθημερινότητας, λόγω πανδημίας και τηλεργασίας.

Η εταιρεία λιανικού εμπορίου ηλεκτρονικών ειδών αναβάθμισε την πρόβλεψη του για το δεύτερο μισό του οικονομικού έτους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το β' τρίμηνο του 2021 που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιουλίου παρουσίασε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στα 2,98 δολάρια σε σχέση με τα 1,85 δολάρια που προέβλεπαν οι εκτιμήσεις της Wall Street. Τα έσοδα ανήλθαν σε 11,85 δισ. δολάρια σε σχέση με τα αναμενόμενα 11,49 δισ. δολάρια.

Τα καθαρά έσοδα της Best Buy για το β' τρίμηνο αυξήθηκε στα 734 εκατ. δολάρια ή 2,90 δολάρια ανά μετοχή, πάνω από τα 432 εκατ. δολάρια ή 1,65 δολάρια, που είχε παρουσιάσει ένα μήνα νωρίτερα.

Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν στα 11,85 δισ. δολάρια από τα 9,91 δισ. δολάρια, ένα χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις που προέβλεπαν 11,49 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider