Με νευρικότητα συνεχίζει να κινείται η Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρά κέρδη για το αμερικανικό χρηματιστήριο στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά από τις δηλώσεις του Κάπλαν της Fed.

Με νευρικότητα μπήκαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, εν μέσω των προβληματισμών για τις κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) και της συνεχιζόμενης αύξησης των κρουσμάτων με τη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού.

Οι επενδυτές εστιάζουν ήδη στο συμπόσιο των κεντρικών τραπεζιτών στο Ουϊόμινγκ την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένοντας νέα στοιχεία για τα επόμενα βήματα της Fed επί της πολιτικής των επιτοκίων και του χρόνου διατήρησης των υποστηρικτικών μέτρων στην οικονομία.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο διοικητής ς του παραρτήματος της Fed στο Ντάλας, Ρόμπερτ Κάπλαν, ανέφερε νωρίτερα την Παρασκευή ότι η τράπεζα ενδέχεται να επανακαθορίσει την πολιτική της για τη μείωση των υποστηρικτικών μέτρων, ανάλογα με την πορεία του κορονοϊού.

Εξάλλου, παραμένει σε υψηλά επίπεδα η ανησυχία για το νέο κύμα εξάπλωσης της νόσου, καθώς τα καινούργια κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους στις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,06% ή 61,47μονάδες στις 34.955 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,17% ή 7,60 μονάδες στις 4.413 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,29% ή 42,1 μονάδες στις 14.580 μονάδες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Συντριπτικά ανώτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Foot Locker για το β' τρίμηνο του 2021, με τη διοίκηση του κολοσσού αθλητικών ειδών να αναμένει ενίσχυση της κερδοφορίας της για το δεύτερο μισό του έτους.

Ειδικότερα, τα κέρδη της Foot Locker διαμορφώθηκαν σε 430 εκατ. δολάρια ή 4,09 δολάρια ανά μετοχή 45 εκατ. δολαρίων ή 43 σεντ ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Ανάχωμα στη συμφωνία εξαγοράς 40 δισ. δολαρίων της βρετανικής εταιρίας σχεδιασμού μικροτσίπ ARM από το αμερικανικό όμιλο της Nvidia θέτει η αρχή Ανταγωνισμού κα Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider