Χρηματιστήριο Ινδίας: Σε επίπεδα-ρεκόρ οι μετοχές καθώς οι επενδυτές εστιάζουν σε εταιρικά μεγέθη και νομισματική πολιτική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο Ινδίας: Σε επίπεδα-ρεκόρ οι μετοχές καθώς οι επενδυτές εστιάζουν σε εταιρικά μεγέθη και νομισματική πολιτική
Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα αναρριχήθηκαν την Τετάρτη οι μετοχές της Ινδίας καθώς οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι βλέποντας τα εταιρικά αποτελέσματα που «καταφτάνουν» και αναμένοντας τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα αναρριχήθηκαν την Τετάρτη οι μετοχές της Ινδίας καθώς οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι βλέποντας τα εταιρικά αποτελέσματα που «καταφτάνουν» και αναμένοντας τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας

Ο δείκτης Nifty 50 ενισχύθηκε κατά 0,79% στις 16.258,05 μονάδες, με θετικό πρωταγωνιστή τις μετοχές του κλάδου χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών που σημείωσαν άνοδο 2,44%.

Την Τρίτη, ο Nifty 50, ο οποίος αντιπροσωπεύει τον σταθμισμένο μέσο 50 από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του ινδικού χρηματιστηρίου, έκλεισε πάνω από τις 16.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Στο μεταξύ, ο S&P Sensex κατέγραψε άνοδο 0,79% στις 54.247,64 μονάδες την Τετάρτη, υποχωρώντας από τις 54.440,80 μονάδες.

Η ινδική αγορά επιδεικνύει αντοχές παρά τη δυσκολία της οικονομίας από πέρυσι να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης -η πρόοδος καθυστέρηση από το συντριπτικό δεύτερο κύμα του κορονοϊού φέτος.

Τα βλέμματα στην κεντρική τράπεζα

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης την απόφαση της Reserve Bank of India, η οποία ξεκινά σήμερα την τριήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής, όπου αναμένεται να αποφασίσει τη διατήρηση των επιτοκίων.

«Η Κεντρική Τράπεζα είναι απίθανο να ταράξει τα νερά τον Αύγουστο, επιλέγοντας να διατηρήσει το επιτόκιο repo στο 4% και να μείνει στο ίδιο μονοπάτι πολιτικής», έγραψε την περασμένη εβδομάδα η Radhika Rao της DBS Group. «Το μελλοντικό guidance θα ενθαρρύνει τη διατήρηση της διευκολυντικής πολιτικής για να την προστασία απέναντι στους κινδύνους για την ανάπτυξη, ιδιαίτερα σε ένα τρίτο κύμα κορονοϊού», πρόσθεσε.

Φώτο: Ideal/Getty Omages

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider