Στις +200 μονάδες ο Dow παρά την αβεβαιότητα λόγω της Δέλτα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις +200 μονάδες ο Dow παρά την αβεβαιότητα λόγω της Δέλτα
Παρά τις αρχικές απώλειες λόγω του κλίματος αβεβαιότητας που προκαλεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, ο Dow Jones γυρίζει θετικά.

Παρά τις αρχικές απώλειες λόγω του κλίματος αβεβαιότητας που προκαλεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, ο Dow Jones γυρίζει θετικά, καθώς οι βιομηχανικές και οι τραπεζικές μετοχές καλπάζουν. Για άλλη μια μέρα, οι επενδυτές αξιολογούν εταιρικά αποτελέσματα, σε μια εξαιρετικά «πλούσια» εβδομάδα.

Έτσι, ο Dow Jones κερδίζει 212 μονάδες ή 0,61%, στις 35.051 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,64% στις 4.415 μονάδες.

Ο Nasdaq ισχυροποείται 0,33% στις 14.730 μονάδες.

Οι φόβοι για την εξάπλωση της Δέλτα δεν έχουν κοπάσει, με τα ημερήσια κρούσματα μάλιστα στις ΗΠΑ να φτάνουν σε επίπεδα υψηλότερα του περυσινού καλοκαιριού, αναγκάζοντας έτσι πολλές πολιτείες να επαναφέρουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Το ίδιο έπραξαν και μεγάλες εταιρείες για πελάτες και εργαζόμενους, με το CDC να υπολογίζει πως το 80% των κομητειών της χώρας βρίσκονται στο «κόκκινο».

Στα θετικά, το γεγονός ότι το 70% πλέον των πολιτών είναι εμβολιασμένο.

Όσον αφορά τις αγορές των ομολόγων, μετά από την χθεσινή απότομη πτώση σε χαμηλά εξαμήνου, οι αποδόσεις ανακάμπτουν ελαφρά, με το 10ετές να ξανανεβαίνει στο 1,18% από 1,15% χθες.

Σε εταιρικά νέα, την πώληση της Tropicana και άλλων brands χυμών στη Βόρεια Αμερική, αντί 3,3 δισ. δολαρίων, αποκάλυψε η PepsiCo, καθώς επιχειρεί να απλοποιήσει το εύρος των προϊόντων της και να απομακρυνθεί από τα ποτά υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη. Η πώληση θα δώσει στην PepsiCo τα κεφάλαια που χρειάζεται να αναπτύξει και να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο υγιεινών σνακ και ποτών με μηδενική ζάχαρη, σημείωσε ο CEO, Ramon Laguarta, καθώς η εταιρεία εστιάζει σε πιο κερδοφόρα brands. Η μετοχή της εταιρείας κερδίζει άνω του 0,30%.

Ενισχυμένα διαμορφώθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα της Eli Lilly για το β' τρίμηνο του 2021, όπως προκύπτει από τα οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσε η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία. Ειδικότερα, τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 1,87 δολάρια από 1,45 δολάρια ανά μετοχή το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν μια μέτρηση στα 1,89 δολάρια ανά μετοχή. Τα έσοδα της Eli Lilly διαμορφώθηκαν σε 6,74 δισ. δολάρια έναντι 5,50 δισ. δολαρίων το β' τρίμηνο του 2020 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα στα 6,60 δισ. δολάρια. H μετοχή κερδίζει άνω του 3%.

Το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, η Under Armour αύξησε τα κέρδη 59,2 εκατ. δολάρια, ή 13 σεντς ανά μετοχή, από ζημιά 182,9 εκατ. δολάρια, ή 40 σεντς ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα. Χωρίς τις εφάπαξ χρεώσεις, η εταιρεία κέρδισε 24 σεντς ανά μετοχή. Οι αναλυτές που ρωτήθηκαν από την Refinitiv ανέμεναν 6 σεντς. Τα έσοδα αυξήθηκαν 91% στα 1,35 δισ. δολάρια από 707,6 εκατ. δολάρια πέρυσι, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 1,21 δισ. δολάρια. Η μετοχή κερδίζει περί του 2,80%.

Κατώτερα των προσδοκιών τα οικονομικά αποτελέσματα της Clorox για το τρίμηνο, καθώς μετά από την πρώτη φάση της πανδημίας σταδιακά κάμφθηκε η ζήτηση για απολυμαντικά παντός είδους. Η Clorox ανέφερε προσαρμοσμένο κέρδος δ’ τριμήνου 95 σεντς ανά μετοχή, κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών για 1,36 δολάρια ανά μετοχή, και πωλήσεις 1,8 δισ. δολαρίων, κάτω από τις προσδοκίες για 1,92 δισ. δολάρια. Η μετοχή υποχωρεί 11%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανοδικά τα κέρδη της Eli Lilly για το β' τρίμηνο 

Under Armour: Η άρση των lockdown έφερε «έκρηξη» πωλήσεων και κερδών

H PepsiCo πουλά την Tropicana και άλλα brands χυμών αντί 3,3 δισ. δολ.

gazzetta
gazzetta reader insider insider