Πετρέλαιο: Η σφιχτή αγορά αντισταθμίζει την άνοδο των κρουσμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Η σφιχτή αγορά αντισταθμίζει την άνοδο των κρουσμάτων
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 72,10 δολάρια και το Brent στα 74,85 δολάρια.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές πετρελαίου την Τρίτη καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα στενά όρια της αγοράς όσον αφορά στην προσφορά και στα αυξανόμενα ποσοστά εμβολιασμού, τα οποία θα συμβάλουν στην αντιστάθμιση τυχόν επιπτώσεων στη ζήτηση από την αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 παγκοσμίως.

«Με την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου να ξεπερνάει την αύξηση της προσφοράς βραχυπρόθεσμα, αναμένουμε στενότητα στην αγορά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η οποία αναμένεται να ωθήσει ανοδικά τις τιμές του πετρελαίου», ανέφεραν αναλυτές της UBS σε ερευνητικό σημείωμα.

Ενθαρρυντικό επίσης είναι το γεγονός ότι η Βρετανία ανέφερε το χαμηλότερο ημερήσιο σύνολο νέων κρουσμάτων COVID-19 από τις 4 Ιουλίου τη Δευτέρα, υποδηλώνοντας ότι η πρόσφατη αύξηση των λοιμώξεων έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της. Από την άλλη, η πόλη διοργάνωσης Ολυμπιακών Αγώνων, το Τόκιο, καταγράφει ρεκόρ κρουσμάτων.

Η καλοκαιρινή περίοδος και οι εμβολιασμοί οι οποίοι αποθαρρύνουν τη λήψη αυστηρών περιοριστικών μέτρων διατηρούν σε καλά επίπεδα τη ζήτηση. «Τα ισχυρά δεδομένα οδικής κυκλοφορίας δείχνουν ότι τα αυξανόμενα κρούσματα έχουν ελάχιστο αντίκτυπο», ανέφεραν οι αναλυτές της ANZ Research.

Οι επενδυτές περιμένουν δεδομένα αποθέματος από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου την Τρίτη και την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας την Τετάρτη για περαιτέρω αποδείξεις ότι η ζήτηση διατηρείται.

Πέντε αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Reuters εκτιμούν κατά μέσο όρο, ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά περίπου 3,4 εκατομμύρια βαρέλια και τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 400.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 23 Ιουλίου.

Την Τρίτη το μεσημέρι (14:35 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 72,10 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,26% και το Brent στα 74,85 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,47%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider