Κέρδη σε όλη την Ευρώπη - Άνοδος 1,1% για τον Stoxx 600

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη σε όλη την Ευρώπη - Άνοδος 1,1% για τον Stoxx 600
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο 1,1%, με την αυτοκινητοβιομηχανία να σημειώνει άνοδο 2,6% και να ηγείται των κερδών.

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τα οικονομικά αποτελέσματα και τα εταιρικά έσοδα που ανακοινώθηκαν τα τελευταία 24ωρα στην Ευρώπη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο 1,1%, με την αυτοκινητοβιομηχανία να σημειώνει άνοδο 2,6% και να ηγείται των κερδών.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 1,09% στις 461,51 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινήθησε ανοδικά στο 0,85% και στις 7.025 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 1,00% στις 15.669 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη 1,35% στις 6.568 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 1,29% στις 25.124 μονάδες.

Σε οικονομικά στοιχεία, οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Ιούνιο, σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, Office for National Statistics. Δημοσκόπηση οικονομολόγων στο Reuters είχε δείξει εκτιμήσεις για μικρότερη άνοδο κατά 0,4%.

Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 21 ετών ενισχύθηκε τον Ιούλιο η επιχειρηματική δραστηριότητα της Ευρωζώνης, καθώς η οικονομία συνέχισε να «ανοίγει» από τα lockdowns και τους περιορισμούς κατά της πανδημίας. Ωστόσο, η μεγαλύτερη αύξηση της δραστηριότητας του τομέα των υπηρεσιών για τα τελευταία 15 χρόνια αντισταθμίστηκε από την επιβράδυνση της μεταποιητικής παραγωγής, που συνδέεται σε πολλές περιπτώσεις με την επιδείνωση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Οι τιμές για αγαθά και υπηρεσίες, εντωμεταξύ, κατέγραψαν αύξηση με ρυθμό που δεν έχει σημειωθεί πριν από τον Ιούνιο, καθώς η ζήτηση ξεπέρασε και πάλι την προσφορά.

Σε εταιρικά αποτελέσματα, αύξηση εσόδων καλύτερη των εκτιμήσεων εμφάνισε η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Vodafone, με το μέγεθος του πρώτου τριμήνου να ενισχύεται κατά 3,3%, ενώ αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters, ανέμεναν αύξηση 1,4%.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως διατήρησε τη δυναμική στη μεγαλύτερη αγορά της, τη Γερμανία, με την ανάπτυξη να επιταχύνεται στο 1,4% από το 1,2% το τέταρτο τρίμηνο πέρυσι, ενώ Βρετανία και Ισπανία επέστρεψαν σε ανοδικούς ρυθμούς. Ωστόσο, στην Ιταλία σημειώθηκε μείωση εσόδων κατά 3,6%, διευρύνοντας την πτώση 7,8% στο τελευταίο τρίμηνο του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Σε άνοδο ξανά οι λιανικές πωλήσεις, +0,5% τον Ιούνιο 

Σε υψηλό 21 ετών ο σύνθετος PMI της Ευρωζώνης τον Ιούλιο

Vodafone: Υψηλότερη των εκτιμήσεων η αύξηση των εσόδων  

gazzetta
gazzetta reader insider insider