Μαλαισία: Η στιγμή που οι αρχές καταστρέφουν 1.069 μονάδες εξόρυξης bitcoin αξίας 1,26 εκατ. δολαρίων (vid)

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαλαισία: Η στιγμή που οι αρχές καταστρέφουν 1.069 μονάδες εξόρυξης bitcoin αξίας 1,26 εκατ. δολαρίων (vid)
Το γύρο του διαδικτύου κάνει η στιγμή που ένας οδοστρωτήρας περνάει πάνω από ηλεκτρονικές μονάδες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, συνολικής αξίας 1,26 εκατ. δολαρίων.

Συνολικά 1.069 μονάδες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων bitcoin κατάσχεσαν και κατέστρεψαν οι αρχές της Μαλαισίας, στο πλαίσιο μίας μεγάλης επιχείρησης κατά της παράνομης εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στη χώρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το CNBC, το γύρο του διαδικτύου κάνει η στιγμή που ένας οδοστρωτήρας περνάει πάνω από τις ηλεκτρονικές μονάδες, με την αξία του εξοπλισμού να εκτιμάται στα 1,26 εκατ. δολάρια.

Όπως αναφέρεται, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι miners είχαν κλέψει ηλεκτρική ενέργεια αξίας 2 εκατ. δολαρίων από τις ηλεκτρικές γραμμές της εταιρείας Sarawak Energy, για την εξόρυξη των κρυπτονομισμάτων, ενώ η παράνομη δραστηριότητα προκάλεσε πυρκαγιά που έκαψε τρία σπίτια στην περιοχή.

Παρότι η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων δεν είναι παράνομη στη χώρα, η κυβέρνηση της Μαλαισίας διαθέτει αυστηρή νομοθεσία σχετικά με την χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, με τους παραβάτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με υψηλά πρόστιμα και έως και πέντε χρόνια φυλάκισης.

Εδώ και πολλές εβδομάδες, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έχει εγκλωβιστεί σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 30.000 και 40.000 δολαρίων, μετά την «αναρρίχησή» του στο ιστορικό υψηλό των περίπου 65.000 δολαρίων, που σημαίνει ότι όσοι παρακολουθούν τα διαγράμματα αναζητούν ενδείξεις για το πού θα μπορούσε να κατευθυνθεί στη συνέχεια. Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το ether, το οποίο πέτυχε υψηλό κοντά στα 4.400 δολάρια στα μέσα Μαΐου, κινείται στην περιοχή των 2.100 δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: «Γκρεμίστηκε» η χρήση ενέργειας για εξόρυξη Bitcoin - Αλματώδης αύξηση στις ΗΠΑ

Bitcoin: Αυτά τα διαγράμματα δείχνουν τη βουτιά -Και τι μπορεί να ακολουθήσει μετά

gazzetta
gazzetta reader insider insider