Εβδομαδιαία πτώση για το WTI και το Brent

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εβδομαδιαία πτώση για το WTI και το Brent
Οι τιμές πετρελαίου έχσαν σημαντικό έδαφος στη συνεδρίαση της Παρασκευής, αμέσως μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Οριακή άνοδο κατέγραψαν τα συμβόλαια του πετρελαίου στη συνεδρίαση της Παρασκευής, όμως σε εβδομαδιαίο επίπεδο, τόσο το WTI, όσο και το Brent σημείωσαν σημαντική πτώση, με 3,7% και 2,6% αντίστοιχα.

Το αργό WTI, παραδόσεως Αυγούστου, κέρδισε 16 σεντς ή 0,2%, κλείνοντας στα 71,81 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, ενώ ενδοσυνεδριακά άγγιξε το χαμηλό των 70,41 δολάρια. Παρά την οριακή άνοδο, το αμερικανικό σημείο αναφοράς έκλεισε με πτώση 3,7% σε εβδομαδιαίο επίπεδο, καταγράφοντας την σημαντικότερη εβδομαδιαία πτώση από τις 26 Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία του Dow Jones Market.

Το Brent, παραδόσεως Σεπτεμβρίου, κέρδισε επίσης 0,2% στα 73,59 δολάρια το βαρέλι, παρότι είχε πτώση 2,6% για την εβδομάδα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Μάιο.

Οι τιμές πετρελαίου έχσαν σημαντικό έδαφος στη συνεδρίαση της Παρασκευής, αμέσως μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, με φόντο το δείκτη που αντικατοπτρίζει την ψυχολογία των καταναλωτών, καθώς έπεσε στο 80,8 τον Ιούλιο, από το 85,5 τον Ιούνιο.

Γενικότερα, αύξηση 0,6% κατέγραψαν σε μηνιαίο επίπεδο οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο έναντι συρρίκνωσης 1,7% τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο -0,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αρνητικό «γύρισμα» στην Wall Street, παρά τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ

Τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών για την τιμή του χρυσού

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider