Goldman Sachs: Το σιδηρομετάλλευμα είναι σε bull market και αυτό θα συνεχιστεί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Το σιδηρομετάλλευμα είναι σε bull market και αυτό θα συνεχιστεί
Το σιδηρομετάλλευμα απολαμβάνει μία bull market εδώ και πάνω από δύο χρόνια και αυτό δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα, σύμφωνα με την Goldman Sachs. 

Το σιδηρομετάλλευμα απολαμβάνει μία bull market εδώ και πάνω από δύο χρόνια και αυτό δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

«Θα ήταν λάθος να πούμε ότι η bull market για το σιδηρομετάλλευμα, είναι στα πρόθυρα του τέλους της», σημειώνει ο Nicholas Snowdon, επικεφαλής τομέα βασικών μετάλλων της επενδυτικής τράπεζας.

Θα επιστρέψει σε «κατάσταση άνεσης» από το 2023 και μετά, εκτίμησε ο Snowdon στο φόρουμ Σιδηρομεταλλεύματος της Σιγκαπούρης.

Το ράλι ξεκίνησε με ένα σοκ προσφοράς από την κατάρρευση του φράγματος στο Brumadinho το 2019, αλλά τώρα διανύει μια «πραγματική bull market», είπε ο Snowdon αναφερόμενος σε μια θανατηφόρα κατάρρευση φράγματος στη Βραζιλία που ενέπλεκε τον μεταλλευτικό κολοσσό Vale. Οι τιμές του σιδηρομεταλλεύματος κινήθηκαν ανοδικά στον απόηχο της καταστροφής.

Οι τιμές βρίσκουν τώρα στήριξη στην πολύ ισχυρή ζήτηση και οι προμηθευτές είναι αποφασισμένοι να μην αυξήσουν την προσφορά, εξήγησε, προσθέτοντας ότι τα αποθέματα είναι παρά πολύ χαμηλά.

Τα futures σιδηρομεταλλεύματος της Κίνας αναρριχήθηκαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα φέτος. Το πιο ενεργό συμβόλιο στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων Dalian, παραδόσεως Σεπτεμβρίου, κερδίζει σήμερα 1,88% στα 1.241 γουάν (192 δολάρια).

«Δεν θα είναι νωρίτερα από το 2023, ή το 2024, που η αγορά σιδηρομεταλλεύματος θα επιστρέψει κατά κάποιο τρόπο σε μια... κατάσταση άνεσης», προέβλεψε ο Snowdon.

«Εξαιρετικά ισχυρή» αύξηση ζήτησης

Η ζήτηση για σιδηρομετάλλευμα -ένα βασικό υλικό που χρησιμοποιείται στην παραγωγή χάλυβα- υπήρξε ισχυρή και αυτή η τάση δείχνει να είναι σε τροχιά να συνεχιστεί και το επόμενο έτος, διαπιστώνει ο Snowdon.

Σημείωσε ότι η ζήτηση για κινεζικό χάλυβα εκπλήσσει θετικά εδώ και μια τριετία.

«Ακόμη κι αν η Κίνα δείχνει κάποια σημάδια επιβράδυνσης στον ρυθμό αύξησης της ζήτησης για χάλυβα στο β' εξάμηνο του έτους και το 2022, στον υπόλοιπο κόσμο και στη ζήτηση χάλυβα (των ανεπτυγμένων αγορών) η δυναική είναι εξαιρετικά ισχυρή», είπε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider