«Ανοίγουν» οι απώλειες στις ευρωαγορές λόγω των ανησυχιών για τον κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ανοίγουν» οι απώλειες στις ευρωαγορές λόγω των ανησυχιών για τον κορονοϊό
Πτώση για το σύνολο των μεγάλων χρηματιστηρίων στην προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Μεγαλύτερες απώλειες από αυτές που σημείωναν στο άνοιγμα των συνεδριάσεων καταγράφουν οι δείκτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, εν μέσω των ανησυχιών των επενδυτών για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Στο επίκεντρο των προβληματισμών βρίσκονται τα στοιχεία που δείχνουν τον αντίκτυπο της πρόσφατης εξάπλωσης του κορονοϊού στην οικονομία, όπως αυτά από τα Ηνωμένο Βασίλειο που ανακοινώθηκαν νωρίτερα την Πέμπτη.

Ακόμα, στο αρνητικό κλίμα συμβάλει και η ανάπτυξη του ΑΕΠ της Κίνας -από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους των ευρωπαϊκών χωρών- για το β' τρίμηνο, με τα στοιχεία του Πεκίνου να κυμαίνονται υπό τον εκτιμήσεων των αναλυτών.

Πιέσεις ασκούνται και στις μετοχές των ενεργειακών επιχειρήσεων, εξαιτίας της αναμονής για τις αποφάσεις του OPEC+ σχετικά με την παραγωγή πετρελαίου τους επόμενους μήνες.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 χάνει 0,81% στις 456.82 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 υποχωρεί 0,80% στις 4.066 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 πέφτει 0,79% στις 7.035 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX γράφει απώλειες 0,91% στις 16.645 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 διολισθαίνει 0,73% στις 6.510 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο χάνει 0,88% στις 24.973 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη υποχωρεί 0,93% στις 8.579 μονάδες.

Μάκρο

Σε επίπεδα προ της πανδημίας του κορονοϊού διαμορφώθηκαν οι κενές θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η βρετανική στατιστική αρχή (ONS).

Ειδικότερα, κατεγράφησαν 862.000 κενές θέσεις εργασίας για το διάστημα μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου του 2021, 77.500 περισσότερες από το α' τρίμηνο του 2020.

Ακόμα, το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Μάιο διαμορφώθηκε στο 4,8% από 4,7% προηγουμένως.

Επιχειρήσεις

Η θυγατρική της Siemens στην Ισπανία, Gamesa Renewable Energy, ανακοίνωσε πως αναμένει ζημίες για το σύνολο της χρήσης του 2021, με την μετοχή της να υποχωρεί άνω του 14% στην αγορά της Μαδρίτης.

Πτώση άνω του 13% σημειώνει και η μετοχή της Siemens στο χρηματιστήριο της Γερμανίας, καθώς ανακοίνωσε πως θα χάσει το στόχο για τη χρήση του τρέχοντος έτους λόγω της Gamesa.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Ήπια άνοδος για Dow και S&P, πτώση για Nasdaq

gazzetta
gazzetta reader insider insider