Κέρδη στη Wall Street, με «αέρα» από τα εταιρικά αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στη Wall Street, με «αέρα» από τα εταιρικά αποτελέσματα
Μεταξύ των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και των τραπεζικών ανακοινώσεων το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Με άνοδο ξεκίνησαν τη συνεδρίαση στο μέσο της εβδομάδας οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριου, με τους επενδυτές να «ισορροπούν» μεταξύ των ανησυχιών για την αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων β' τριμήνου από τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στις δηλώσεις του επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζερόμ Πάουελ και της υπουργού Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Κογκρέσου, σχετικά με την αύξηση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

Όπως μεταφέρει το CNBC, οι αγορές αναμένουν από τον Πάουελ «σήμα» για το ότι η Fed δεν θα προχωρήσει άμεσα και χωρίς επαρκή προειδοποίηση σε αλλαγή της πολιτικής της ως προς τα επιτόκια και τον περιορισμό του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων (tapering).

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται 0,47% ή 165,89 μονάδες στις 35.045 μονάδες.

Ο S&P 500 κερδίζει 0,48% ή 21,09 μονάδες στις 4.390 μονάδες, κινούμενος σε ένα ακόμα ενδοσυνεδριακό υψηλό.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,77% ή 112,8 μονάδες στις 14.790 μονάδες.

Μάκρο

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 1% τον Ιούνιο σε μηνιαίο επίπεδο από 0,8% τον Μάιο και έναντι πρόβλεψης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για αύξηση 0,6%.

Σε ετήσιο επίπεδο, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 7,3% έναντι αύξησης 6,6% τον Μάιο του 2020 και αντί εκτίμησης των αναλυτών για άνοδο 6,7%.

Εταιρικά αποτελέσματα

Μεγάλη αύξηση κερδών ανά μετοχή για το β' τρίμηνο του 2021 κατέγραψε η Citigroup, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού τραπεζικού ομίλου.

Ειδικότερα, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 2,85 δολάρια έναντι 38 σεντ ανά μετοχή στο β' τρίμηνο του 2020 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν κέρδη στα 1,97 δολάρια ανά μετοχή.

Σημαντικά ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Wells Fargo για το β' τρίμηνο του 2021, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την αμερικανική τράπεζα.

Ειδικότερα, τα έσοδα ανήλθαν σε 20,27 δισ. δολάρια έναντι εσόδων 18,28 δισ. δολαρίων στο β' τρίμηνο του 2020 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 17,75 δισ. δολάρια.

Οικονομικά μεγέθη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των επενδυτών ανακοίνωσε η BlackRock για το β' τρίμηνο του 2021.

Εξάλλου, σημαντική άνοδο σημειώνει η μετοχή της Apple, μετά από δημοσίευμα του Bloomberg που ανέφερε ότι ο τεχνολογικός κολοσσός αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή iPhone κατά 20% μέσα στο τρέχον έτος.

Υπό αυτό τον πρίσμα, η μετοχή της εταιρείας ενισχύεται άνω του 2,4%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ήπιες απώλειες στη Wall Street - Τι «ζύγισαν» οι επενδυτές

ΗΠΑ: «Υπομονή» αναμένεται να συστήσει ο Πάουελ στην κατάθεση του στο Καπιτώλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider