Ξένα Χρηματιστήρια
06-07-2021 | 16:38

Νευρικότητα στη Wall Street - Πιέσεις από πετρέλαιο και Κίνα

Newsroom
Μοιράσου το
Νευρικότητα στη Wall Street - Πιέσεις από πετρέλαιο και Κίνα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Προσεχτικές κινήσεις σημειώνονται για το άνοιγμα της εβδομάδας στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά από τη χθεσινή αργία για την Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρίσκονται οι εξελίξεις γύρω από την τιμή του πετρελαίου, με τον αμερικανικό «μαύρο χρυσό» να υποχωρεί την Τρίτη, μετά από τα πολυετή υψηλά στα οποία βρέθηκε έπειται από το ναυάγιο στις συνομιλίες των κρατών του OPEC+ για την παραγωγή πετρελαίου τους επόμενους μήνες.

Ακόμα, προβληματισμός επικρατεί μετά από την απόφαση της Κίνας να προχωρήσει σε αυστηρούς ελέγχους για τις εταιρείες με έδρα την ασιατική χώρα που έχουν εισαχθεί στη Wall Street, με τελευταία αυτών την DiDi.

Εξάλλου, με ενδιαφέρον αναμένεται η δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για το εάν οι αξιωματούχοι της τράπεζας δώσουν περισσότερες πληροφορίες για την πολιτική της Fed σχετικά με την επιτοκιακή πολιτική και τα υποστηρικτικά μέτρα για τους επόμενους μήνες.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones υποχωρεί 0,24% ή 83,78 στις 34.702 μονάδες.

Ο S&P 500 χάνει 0,11% ή 4,86 μονάδες στις 4.347 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,16% ή 23,6 μονάδες στις 14.662 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, κάμψη κατέγραψε ο κλάδος των υπηρεσιών στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Markit την Τρίτη, καθώς ο σχετικός PMI υποχώρησε στις 64,4 μονάδες από 64,8 μονάδες στην αρχική μέτρηση της Markit και αντί 70,4 μονάδων τον Μάιο.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 64,8 μονάδες.

Ο σύνθετος PMI για τις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στις 63,7 μονάδες από τις 68,7 μονάδες του Μαΐου 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.