Ποιους «χρύσωσε» η πορεία του Bitcoin το 2020

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιους «χρύσωσε» η πορεία του Bitcoin το 2020
Η εκτόξευση του ενδιαφέροντος για τα κρυπτονομίσματα και δε για το ισχυρότερο εξ αυτών το Bitcoin έφερε γενναία κέρδη σε επενδυτές.

Η εκτόξευση του ενδιαφέροντος για τα κρυπτονομίσματα και δε για το ισχυρότερο εξ αυτών, το Bitcoin, έφερε γενναία κέρδη σε επενδυτές που το επέλεξαν κόντρα στο ρεύμα της αμφισβήτησης.

Οι τοποθετήσεις των ισχυρών επενδυτών Stanley Druckenmiller και Paul Tudor Jones, αλλά και εταιρειών όπως η Square, η Tesla και η MicroStrategy πρόσθεσαν στον ισολογισμό του bitcoin.

Σύμφωνα με το Chainalysis τα μεγαλύτερα κέρδη αποκόμισαν οι επενδυτές από τις ΗΠΑ, που ξεπέρασαν τα 4,1 δισ. δολάρια το 2020. Το ποσό αυτό είναι τριπλάσιο από τον όγκο κερδών που κατέγραψαν οι επενδυτές της 2ης χώρας, δηλαδή της Κίνας, όπου έφτασαν τα 1,1 δισ. δολάρια.

Πίνακας από CNBC, make it

Παράλληλα, δεν τίθεται θέμα πιο συγκεκριμένης γεωγραφικής κατανομής λόγω του blockchain και του αποκεντρωμένου σχεδιασμού.

Αν και η Κίνα ιστορικά έχει έναν από τους υψηλότερους όγκους συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα, αναφέρει η Chainalysis, στις ΗΠΑ καταγράφηκαν «τεράστιες εισροές» το 2020.

Μετά την Κίνα, οι επενδυτές στην Ιαπωνία κέρδισαν περίπου 929 εκατ. δολάρια, ενώ οι επενδυτές Βρετανία έλαβαν 829 εκατ. δολάρια, οι Ρώσοι επενδυτές 632 εκατ. δολάρια και οι Γερμανοί 607 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider