Στο στόχαστρο της SEC οι κινήσεις γύρω από AMC και GameStop

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο στόχαστρο της SEC οι κινήσεις γύρω από AMC και GameStop
Ισχυρή προειδοποίηση έστειλε σήμερα, Δευτέρα, η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς γύρω από τις φρενήρεις κινήσεις που καταγράφονται σε μετοχές, όπως η AMC Entertainment και η GameStop.

Ισχυρή προειδοποίηση έστειλε σήμερα, Δευτέρα, η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς γύρω από τις φρενήρεις κινήσεις που καταγράφονται σε μετοχές, όπως η AMC Entertainment και η GameStop.

«Το προσωπικό της Επιτροπής συνεχίζει να παρακολουθεί την αγορά υπό το πρίσμα της τρέχουσας μεταβλητότητας σε συγκεκριμένες μετοχές για να προσδιορίσει εάν έχουν υπάρξει διαταραχές στην αγορά, πρακτικές χειραγώγησης ή άλλες παράνομες συμπεριφορές», αναφέρει η SEC σε ανακοίνωσή της.

«Παράλληλα η Επιτροπή θα παρέμβει για να προστατέψει τους μικροεπενδυτές εάν διαπιστώσει παραβιάσεις της ομοσπονδιακής νομοθεσίας», επισημαίνετε στην ανακοίνωση.

Η παρέμβαση της Επιτροπής έρχεται μετά το άλμα της μετοχής της AMC Entertainment Holdings κατά 20% σήμερα, έχοντας διαγράψει ένα «ράλι» που ξεπερνά στο 2.600% από την αρχή του έτους.

Οι μετοχές της GameStop στο μεταξύ κερδίζουν πάνω από 12% σήμερα και έχουν σημειώσει «άλμα» σχεδόν 1.400% από την αρχή του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider