Βουτιά κρυπτονομισμάτων: Η Κάθι Γούντ της ARK κατηγορεί τον Έλον Μασκ και τους επενδυτές ESG

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βουτιά κρυπτονομισμάτων: Η Κάθι Γούντ της ARK κατηγορεί τον Έλον Μασκ και τους επενδυτές ESG
Βουτιά κρυπτονομισμάτων: Η Κάθι Γούντ της ARK κατηγορεί τον Έλον Μασκ και τους επενδυτές ESG

Η ιδρύτρια της ARK Investment Management Κάθι Γούντ θεωρεί πως ξέρει ποιον να κατηγορήσει για την πρόσφατη βουτιά στις τιμές των κρυπτονομισμάτων: τον Έλον Μασκ και το κίνημα ESG.

Μιλώντας την Πέμπτη σε συνέδριο της CoinDesk, η Γούντ είπε ότι «μεγάλο μέρος των θεσμικών αγορών μπήκαν στον πάγο» και πως «αυτό εντάθηκε από το κίνημα ESG και από την αντίληψη, η οποία διογκώθηκε από τον Elon Musk, ότι υπάρχουν πραγματικά περιβαλλοντικά προβλήματα γύρω από την εξόρυξη του bitcoin».

Πρόσφατες εκθέσεις έχουν διαπιστώσει ότι η χρήση ενέργειας στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων είναι συγκρίσιμη με αυτή που κάνουν χώρες μεσαίου μεγέθους, ενώ μεγάλο μέρος αυτής τροφοδοτείται από καύση άνθρακα. Οι bulls των κρυπτονομισμάτων αμφισβητούν αυτά τα ευρήματα.

Ενώ παρουσιάζει ήδη έντονη μεταβλητότητα, η τελευταία πτώση του bitcoin επιδεινώθηκε από την ανάρτηση του Μασκ στο Twitter ότι η Tesla θα σταματήσει να δέχεται bitcoin ως μέσο πληρωμών για τα αυτοκίνητά της εξαιτίας της υπερβολικής χρήσης ορυκτών καυσίμων στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. O Μασκ έχει πει έκτοτε ότι συνεργάζεται με προγραμματιστές και «μεταλλωρύχους» πάνω σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες. Έκτοτε, κάποια κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin έχασαν περισσότερο από το 50% της αξίας τους από τα πρόσφατα υψηλά.

«Ο Έλον πιθανότατα δέχτηκε κάποια τηλέφωνα από επιχειρήσεις», είπε η Wood στο πλαίσιο συνέντευξής της στην CoinDesk, σημειώνοντας ότι η BlackRock είναι ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος της Tesla.

Ο CEO της BlackRock Larry Flink «είναι προσηλωμένος στο ESG και ειδικά στην κλιματική αλλαγή», είπε. «Είμαι σίγουρη ότι η BlackRock συγκέντρωσε κάποια παράπονα και ίσως υπάρχουν κάποιοι πάρα πολύ μεγάλοι μέτοχοι στην Ευρώπη που είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι με αυτό».

Οι επενδυτές συρρέουν τα τελευταία χρόνια σε assets που σχετίζονται με το ESG -κριτήρια περιβαλλοντικά, κοινωνικά και εταιρικής διακυβέρνησης- καθώς έρχονται στο προσκήνιο οι κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider