Κέρδη στη Wall Street, μετά τη νέα μείωση στα επιδόματα ανεργίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στη Wall Street, μετά τη νέα μείωση στα επιδόματα ανεργίας
Κέρδη σε Dow και S&P, μετά την ανακοίνωση των νέων αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας, που υποχώρησαν σε νέο προ-πανδημίας χαμηλό.

Κέρδη καταγράφουν Dow και S&P στη Wall Street μετά την ανακοίνωση των νέων αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας και του ΑΕΠ πρώτου τριμήνου, ενώ οι τεχνολογικές μετοχές πιέζουν τον Nasdaq, σε μια συνεδρίαση που αναμένεται ήπια ενόψει της Ημέρας Μνήμης τη Δευτέρα, όπου οι αγορές των ΗΠΑ είναι κλειστές.

Ο Dow Jones ενισχύεται 246 μονάδες ή 0,7% στις 34.568 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,3% κινούμενος στις 4.209 μονάδες. Αντίθετα, ο Nasdaq υποχωρεί 0,12% στις 13.713 μονάδες, με τις μετοχές των Microsoft, Netflix και Amazon να είναι στο «κόκκινο».

Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας κινήθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού την περασμένη εβδομάδα, υποχωρώντας στις 406.000 από 444.000 προηγουμένως, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 425.000 αιτήσεις.

Παράλληλα, με ρυθμό 6,4% «έτρεξε» η οικονομία στο πρώτο τρίμηνο, εκτίμηση που παρέμεινε σταθερή σε σχέση με αυτή που δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα της Wall Street Journal ανέμεναν ανάπτυξη 6,6%.

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider