Deutsche Bank: Το Bitcoin από «τρέντι έγινε κακόγουστο» - Το φαινόμενο «Τίνκερμπελ»

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank: Το Bitcoin από «τρέντι έγινε κακόγουστο» - Το φαινόμενο «Τίνκερμπελ»
«Η αξία του Bitcoin βασίζεται αποκλειστικά σε ευσεβείς πόθους», υπογράμμισε η αναλύτρια της τράπεζας, Μάριον Λεμπούρ.

Την άποψη πως το Bitcoin από τρέντι έχει γίνει κακόγουστο εξέφρασε η αναλύτρια της Deutsche Bank και καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Harvard, Μάριον Λεμπούρ.

Σε σχετικό report της, η Λεμπούρ αναφέρει πως «χρειάστηκαν 3 μήνες για το Bitcoin να φτάσει από το τρέντι στο κακόγουστο (tacky) και το μοναδικό που χρειάστηκε η αγορά των κρυπτονομισμάτων για να πέσει ήταν ένα tweet (αναφέρεται στις αναρτήσεις του Έλον Μασκ) και μια ανακοίνωση της κυβέρνησης της Κίνας.

Υπενθυμίζεται πως ο ιδιοκτήτης της Tesla ανέφερε σε tweet του πως η εταιρεία σταματά να δέχεται πληρωμές σε Bitcoin για τα ηλεκτρικά οχήματα της. Από την πλευρά της, η Κίνα ανακοίνωσε πως απαγορεύει τις πληρωμές με κρυπτονομίσματα, με τα δύο αυτά γεγονότα να επιφέρουν μαζικές απώλειες στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Η Λεμπούρ ανέφερε πως «η τιμή του Bitcoin θα συνεχίσει να ανεβαίνει και να πέφτει ανάλογα με την αξία που οι άνθρωποι νομίζουν πως έχει. Αυτό μερικές φορές ονομάζεται «φαινόμενο της Τίνκερμπελ», ένας αναγνωρισμένα οικονομικά όρος που βασίζεται στην εκτίμηση του Πίτερ Παν για το ότι η Τίνκερμπελ υπάρχει μόνο επειδή τα παιδιά νομίζουν πως υπάρχει. Με άλλα λόγια, η αξία του Bitcoin βασίζεται αποκλειστικά σε ευσεβείς πόθους» υπογράμμισε η Λεμπούρ.

Ακόμα, η ίδια αναφέρει πως «οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις καταλαβαίνουν πως τα κρυπτονομισμάτα είναι εδώ για να μείνουν, αλλά αναμένεται να ξεκινήσουν τη ρύθμιση της εν λόγω αγοράς στο τέλος του 2021 ή από την επόμενη χρονιά. Παράλληλα, ετοιμάζουν τις πλατφόρμες Ψηφιακών Νομισμάτων Κεντρικών Τραπεζών (CBDC).

Σε μεσο-μακροπρόθεσμο επίπεδο, λόγω τεχνικών ζητημάτων, η χρήση κρυπτονομισμάτων ως διαδεδομένο μέσω πληρωμών δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, ενώ οι συνθήκες γύρω από το ρυθμιστικό πλαίσιο των κρυπτονομισμάτων παραμένουν αβέβαιες».

Τέλος, η Λεμπούρ υπογραμμίζει πως σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο θα συνεχίσει η κίνηση του Bitcoin και ότι η τιμή του θα παρουσιάσει μεταβλητότητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

SocGen: Γιατί ο χρυσός είναι καλύτερη επένδυση από το Bitcoin

Προς τη χειρότερη εβδομάδα από την αρχή της πανδημίας τα κρυπτονομίσματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider