Απώλειες 1,51% για τον Stoxx 600 με φόντο πληθωρισμό και κρυπτονομίσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες 1,51% για τον Stoxx 600 με φόντο πληθωρισμό και κρυπτονομίσματα
Πληθωρισμός και κρυπτονομίσματα «βύθισαν» τις ευρωπαϊκές αγορές.

Με μεγάλες απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με φόντο την ανησυχία των επενδυτών για την αύξηση του πληθωρισμού και τις επιπτώσεις από ενδεχόμενη μείωση των υποστηρικτικών μέτρων στήριξης των οικονομιών. Ενώ, «βαρίδι» ήταν και οι σημαντικές απώλειες στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έχασε 1,51%, φτάνοντας στις 436,34 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX διολίσθησε κατά 1,77% στις 15.133 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE έπεσε κατά 1,19% στις 6.950 μονάδες. Ο γαλλικός CAC σημείωσε απώλειες 1,43% στις 6.262 μονάδες, ενώ ο MIB στο Μιλάνο υποχώρησε κατά 1,58% στις 24.486 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, στο 1,5% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Βρετανία για τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας. Πρόκειται για αύξηση από το 0,7% του Μαρτίου, με το 1,5% να κινείται εντός των προβλέψεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Οι ταξινομήσεις νέων οχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν κατά 218,6% για τον Απρίλιο σε ετήσια βάση, δείγμα της ανάκαμψης του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας για το πρώτο τετράμηνο του 2021.

Ενώ, στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η εταιρεία private equity KKR συμφώνησε να εξαγοράσει τη βρετανική εταιρεία επενδύσεων σε υποδομές John Laing Group, σε μια συμφωνία αξίας περίπου 2 δισ. στερλίνων (2,84 δισ. δολάρια).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μαζεύει τις βαριές απώλειες το Bitcoin - Υψηλή μεταβλητότητα

«Εκτόξευση» στις ταξινομήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Απρίλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider