Bitcoin: Ξανά κάτω από τις 40.000 δολάρια - Πλησιάζει ο «πάτος»;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Ξανά κάτω από τις 40.000 δολάρια - Πλησιάζει ο «πάτος»;
Συνεχίστηκε και την Τρίτη το μαζικό sell-off για το bitcoin διάρκειας μίας εβδομάδας, με το κορυφαίο κρυπτονόμισμα να «χτυπά» χαμηλό 14 εβδομάδων.

Συνεχίστηκε και την Τρίτη το μαζικό sell-off για το bitcoin διάρκειας μίας εβδομάδας, με το κορυφαίο κρυπτονόμισμα να «χτυπά» χαμηλό 14 εβδομάδων.

Οι χθεσινές απώλειες ήταν άνω του 13% ενώ μέσα στην ημέρα έπεσε ακόμα και στα 38.585 δολάρια, κάτι που αποτελεί και το χαμηλότερο επίπεδο από τις 9 Φεβρουαρίου, που ήταν και η τελευταία φορά που βρέθηκε κάτω των 40.000 δολαρίων.

Η κατιούσα ξεκίνησε στις 12 Μαΐου όταν ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε πως η Tesla θα σταματούσε να δέχεται bitcoin για τις συναλλαγές της, εξαιτίας των ανησυχιών για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του ενεργοβόρου mining του κρυπτονομίσματος.

Τα σχόλια του Μασκ προκάλεσαν απώλειες 300 δισ. δολαρίων σε μία ημέρα.

Μόλις 3 μήνες πριν, ο δισεκατομμυριούχος είχε ανακοινώσει πως η εταιρεία αυτοκινήτων του είχε αγοράσει bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων και πως πλέον θα το αποδεχόταν στις συναλλαγές της.

Αν και ο ίδιος ο Μασκ νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ξεκαθάρισε πως η εταιρεία «δεν είχε πουλήσει κανένα bitcoin» αυτό δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει την κατρακύλα.

Την Τρίτη, ακολούθησαν 3 κινεζικοί τραπεζικοί και χρηματοοικονομικοί οργανισμοί που προειδοποιούσαν να μην πραγματοποιούνται ψηφιακές συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.

Το bitcoin είναι ακόμα 40% πάνω από την αρχή του έτους και 320% πάνω στους τελευταίους 12 μήνες.

Ωστόσο, είναι 39% κάτω από το ιστορικό υψηλό των 64.829 δολαρίων στα μέσα Απριλίου.

Ο Vijay Ayyar, του ανταλλακτηρίου Luno, είπε στο CNBC πως μια υποχώρηση 30-40% είναι «φυσιολογική» για τις bull αγορές του bitcoin. «Οπότε αυτό ήταν αναμενόμενο καθώς φτάσαμε τις 64 χιλιάδες», σχολίασε.

«Σίγουρα είμαστε κοντά στον πάτο» περίπου στα 38.000 με 40.000 δολάρια», διευκρίνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider