Ανάκαμψη για τη Wall Street - Κέρδη άνω των 400 μονάδων για τον Dow

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανάκαμψη για τη Wall Street - Κέρδη άνω των 400 μονάδων για τον Dow
Ο Dow Jones ανέκαμψε από τη χειρότερη ημέρα από τον Ιανουάριο. Κέρδη πάνω από 1,5% κατέγραψαν Apple και Microsoft, ενώ η Tesla έχασε 3%. 

Με κέρδη ολοκλήρωσαν οι δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να κερδίζει πάνω από 400 μονάδες, ανακάμπτοντας από τη χειρότερη ημέρα από τον Ιανουάριο, ενώ κέρδη κατέγραψαν και οι τεχνολογικές μετοχές «στέλνοντας» υψηλότερα τον Nasdaq.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,3% ή 433 μονάδες, στις 34.021 μονάδες και ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 1,2% στις 4.112 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε στο +1,7% στις 13.125 μονάδες.

Η Apple και Microsoft ενισχύθηκαν πάνω από 1,5%, ενώ η Tesla έχασε 3%.

Παράλληλα, τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) ανακοίνωσαν ότι τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα σε εξωτερικούς χώρους και μπορούν να αποφύγουν τη χρήση της σε εσωτερικούς χώρους στα περισσότερα μέρη, ενώ επίσης ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν θα χρειάζεται να κρατούν κοινωνικές αποστάσεις στα περισσότερα μέρη. Οι American Airlines, United και Delta σημείωσαν άνοδο 1%.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, ισχυρή μείωση κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, φτάνοντας στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων εβδομάδων. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας διαμορφώθηκαν στις 473.000 από 507.000 προηγουμένως. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 490.000 αιτήσεις

Στην άνοδο συνέβαλλε και η ομαλοποίηση της λειτουργίας του Colonial Pipeline, μετά από την κυβερνοεπίθεση που είχε δεχτεί, που προκάλεσε σημαντικά κενά στην προσφορά βενζίνης στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ και επενδυτική ανησυχία.

Στα εμπορεύματα, οριακά κέρδη κατέγραψαν τα συμβόλαια του χρυσού, ενώ πτώση κατέγραψαν ασήμι και χαλκός. Τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Ιουνίου, ενισχύθηκαν 1,20 δολάρια ή 0,1% για να κλείσουν στα 1.824 δολάρια ανά ουγγιά. Το πετρέλαιο έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο έως τώρα αυτό το μήνα, καταγράφοντας απώλειες 3,4%, στον απόηχο της κυβερνοεπίθεσης στον αγωγό Colonial Pipeline.

Στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, σοκ προκάλεσε η «στροφή» του Έλον Μασκ και της Tesla, όσον αφορά την χρήση του bitcoin ως μέσο πληρωμής, λόγω της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος. «Η Tesla σταμάτησε τις πωλήσεις οχημάτων με bitcoin», έγραψε στο Twitter. «Ανησυχούμε για την αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για το mining των bitcoin και τις συναλλαγές, κυρίως με άνθρακα, που έχει τις χειρότερες εκπομπές από κάθε καύσιμο».

«Τα κρυπτονομίσματα είναι μια καλή ιδέα σε πολλά επίπεδα, και πιστεύουμε πως είναι πολλά υποσχόμενα για το μέλλον, αλλά δεν μπορεί να έρθει με τόσο μεγάλο κόστος για το περιβάλλον», συνέχισε. Στον απόηχο, το bitcoin έφτασε να υποχωρεί έως και 9%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider