Ether: Ξεπέρασε για πρώτη φορά τις 4.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ether: Ξεπέρασε για πρώτη φορά τις 4.000 δολάρια
Το ether που είναι το ψηφιακό νόμισμα του blockchain Ethereum, κέρδισε περί τα 7% στις τελευταίες 24 ώρες στα 4.141 δολάρια.

To ether εκτοξεύτηκε την Δευτέρα πάνω από τις 4.000 δολάρια για πρώτη φορά, καταγράφοντας ένα νέο ρεκόρ, συνεχίζοντας ένα εντυπωσιακό ράλι στην τιμή, του δεύτερου μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο.

Το ether που είναι το ψηφιακό νόμισμα του blockchain Ethereum, κέρδισε περί τα 7% στις τελευταίες 24 ώρες στα 4.141 δολάρια, έχοντας πλέον μια συνολικά αξία αγοράς 476,3 δισ. δολαρίων, λιγότερα από την μισή αξία του bitcoin στα 1,1 τρισ. δολάρια.

Αν και κάποτε βρισκόταν στην σκιά του bitcoin, το ether έχει «γράψει» μεγάλα κέρδη τελευταία καθώς οι επενδυτές στρέφονται και προς άλλα κρυπτονομίσματα. Το bitcoin έχασε 2% τον Απρίλιο, ενώ το ether κέρδισε άνω του 40%.

Θεσμικοί επενδυτές και εταιρικοί αγοραστές όπως η Tesla συνέρρευσαν στο bitcoin νωρίτερα μέσα στη χρονιά, βλέποντας στο ψηφιακό νόμισμα ένα πιθανό αντιστάθμισμα στον πληθωρισμό καθώς οι κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο «τυπώνουν» χρήμα για αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία. Οι μεγάλες τράπεζες της Wall Street όπως η Goldman Sachs και η Morgan Stanley επίσης, στράφηκαν προς αυτό.

Ωστόσο, κάποιοι επενδυτές ακόμα δεν συμμερίζονται τον ενθουσιασμό. Ο Μάικλ Χάρτνετ, επικεφαλής της Bank of America Securities, δήλωσε πως το ράλι του bitcoin μοιάζει με «την μητέρα όλων των φουσκών», ενώ ο Στέφεν Άιζακς της Alvine Capital σχολιάζοντας πως δεν υπάρχουν βασικές αρχές σε αυτό το προϊόν, τελεία και παύλα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Dogecoin, Bitcoin ή Ethereum: Σε ποιο είναι καλύτερο να επενδύσετε

Ethereum: Νέο ιστορικό υψηλό - Άγγιξε τα 3.455 δολάρια

Ether: Νέο ιστορικό ρεκόρ, σπάζοντας το «φράγμα» των 3.000 δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider