Παραμένει στο «κόκκινο» το Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραμένει στο «κόκκινο» το Χρηματιστήριο
Επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα η πορεία της Τρ. Πειραιώς.

Συνεχίζει στο «κόκκινο» το Χρημ. Αθηνών, με την Τρ. Πειραιώς να φεύγει από το limit up αλλά να περιορίζει ελαφρώς τις απώλειες από το άνοιγμα της συνεδρίασης στο -27,27%. Η εγχώρια αγορά επιβαρύνεται ιδιαίτερα χάνοντας τόσο τις 910 όσο και την κρίσιμη στήριξη των 900 μονάδων.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 1,53% στις 896,29 μονάδες, με τον τζίρο ήδη στα 155,5 εκατ. ευρώ, λόγω και των πακέτων που πέρασαν στην Πειραιώς. Απώλειες 1,27% καταγράφει ο FTSE 25 στις 2.187 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης προσγειώνεται πέριξ των 614,27 μονάδων με απώλειες 3,37%.

Στις τράπεζες, η μετοχή της ΕΤΕ καταγράφει άνοδο 3,27% στα 2,71 ευρώ, η Eurobank 0,93% στα 0,84 ευρώ, ενώ η Alpha Bank καταγράφει κέρδη 0,93% στα 1,35 ευρώ.

Αντοχές στο αρνητικό κλίμα που διαμορφώνεται λόγω Πειραιώς βγάζουν η Aegean, η ElvalHalcor και η Coca Cola με κέρδη άνω του 1%. Επίσης κέρδη σημειώνουν η Titan, τα ΕΛΠΕ, και η Ελλάκτωρ.

Αντιθέτως, απώλειες καταγράφουν ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ, και η Cenergy.

Αξίζε να σημειώσουμε, πως χθες η JP Morgan έδωσε μια πρώτη εικόνα για τη μετοχή της Τρ. Πειραιώς. Παρότι οι αναλυτές του οίκου δηλώνουν ενθουσιασμένοι για τη λειτουργική αναδιάρθρωση της τράπεζας και εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στο track record της διοίκησης, επισημαίνουν ότι το discount έναντι των υπόλοιπων εγχώριων τραπεζών δικαιολογείται από τα χαμηλά ενδιάμεσα επίπεδα κεφαλαίων και τη μεγαλύτερη περίοδο ανάκαμψης. Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο, καθώς οι τίτλοι των υπόλοιπων εγχώριων τραπεζών διαπραγματεύονται τώρα με εκτιμώμενο P/TBV για το 2022 στο 0,4x - 0,5x και με περίπου 7% - 10% ROTE (απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων), υπάρχει ένα εύρος 0,3x - 0,35x για την Τράπεζα Πειραιώς ως δίκαιη αποτίμηση, η οποία μεταφράζεται σε ένα εύρος τιμής μεταξύ 1,25 - 1,50 ευρώ ανά μετοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider