Αρνητικός μήνας ο Απρίλιος στη Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρνητικός μήνας ο Απρίλιος στη Wall Street
Η τελευταία συνεδρίαση του μήνα έβαλε το αρνητικό πρόσημο στη Wall Street για τον Απρίλιο.

Σε μερική διόρθωση προχώρησαν οι επενδυτές στη Wall Street, κατοχυρώνοντας και μέρος των κερδών από τα υψηλά που είχαν φτάσει οι δείκτες.

Από την άλλη, τα δεδομένα από την πορεία της αμερικανικής οικονομίας συνεχώς βελτιώνονται, όπως έδειξαν άλλωστε και τα σημερινά στοιχεία από την κατανάλωση.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία που ανακοινώθηκαν οι Αμερικανοί καταναλωτές στράφηκαν, σε νέα αυτοκίνητα, είδη αναψυχής και προς την εστίαση και το φαγητό, αφού οι περισσότεροι έλαβαν το τσεκ των 1.400 δολαρίων από το πακέτο μέτρων τόνωσης της οικονομίας. Κάπως έτσι οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 4,2% τον περασμένο μήνα, όπως έκανε γνωστό η αμερικανική κυβέρνηση την Παρασκευή. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow και της Wall Street Journal έχουν προβλέψει αύξηση 4%.

Επιπλέον, τα εισοδήματα ενισχύθηκαν κατά 21,1% τον Μάρτιο κυρίως λόγω των κυβερνητικών μέτρων, ενώ η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 6,4% με φόντο την ομαλοποίηση των κρουσμάτων κορονοϊού και τη δημιουργία 1,5 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας. Ο οικονομολόγοι εκτιμούν πως θα επέλθει ακόμη ταχύτερη ανάπτυξη την άνοιξη καθώς οι Αμερικανοί εμβολιάζονται και μπορούν να βγαίνουν και να καταναλώνουν περισσότερα υλικά αγαθά.

Έτσι, ο Dow Jones διόρθωσε 0,54% στις 33.878 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε 0,72% στις 4.181 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε πτώση 0,85% στις 13.962 μονάδες.

Σε επίπεδο μήνα, ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,5%, o S&P 500 οριακά στο +0,02% και ο Nasdaq στο -0,4%.

Στο βιομηχανικό κέρδη με κέρδη έκλεισαν η Amgen και Merck, ενώ με απώλειες τις υψηλότερες κατέγραψαν Apple, Dow και Chevron.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε ελαφρώς στο 1,638%, ενώ ήπια πτώση κατέγραψε ο χρυσός κλείνοντας ωστόσο με κέρδη 3% για τον Απρίλιο. Το συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου κατέγραψε απώλειες της τάξεως των 1,80 δολαρίων υποχωρώντας στα 1766,50 δολάρια.

ExxonMobil

Σε κερδοφόρο έδαφος πέρασε η Exxon Mobil παρότι το περιβάλλον ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τις πετρελαϊκές εταιρείες λόγω πανδημίας.

Συγκεκριμένα, η πετρελαϊκή ανακοίνωσε πως η κερδοφορία της έφτασε τα 2,7 δισ. δολάρια στο α' τρίμηνο, ή 0,65 δολάρια ανά μετοχή, σε έσοδα 59,1 δισ. δολάρια. Η Refinitiv σε δημοσκόπηση των αναλυτών έθετε χαμηλότερα τον πήχη στα 0,59 δολάρια ανά μετοχή με 54,6 δισ. δολάρια έσοδα. Η εταιρεία στο δ' τρίμηνο είχε ανακοινώσει ζημιές που έφταναν τα 20,1 δισ. δολάρια, περνώντας πλέον στο στάδιο κερδοφορίας, καθώς και οι τιμές πετρελαίου ανέκαμψαν ιδιαίτερα γρήγορα.

Η μετοχή του πετρελαϊκού κολοσσού έκλεισε με απώλειες 2,75% στα 57,32 δολάρια.

Twitter

Παρά τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία του Twitter για το α' τρίμηνο, οι επενδυτές δείχνουν να λαμβάνουν short θέσεις στη μετοχή.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη του Twitter αυξήθηκαν στα 68 εκατ. δολάρια το α’ τρίμηνο, ή 0,08 δολάρια ανά μετοχή, έναντι ζημιών 8,4 εκατ. δολάρια το α' τρίμηνο του 2020.

Παράλληλα, τα έσοδα αυξήθηκαν σε 1,04 δισ. ευρώ από 807,6 εκατ. ευρώ πέρυσι. Οι αναλυτές σύμφωνα με το Marketwatch ανέμεναν έσοδα 1,03 δισ. δολαρίων. Αξίζει να επισημάνουμε πως η μετοχή της εταιρείας κατέγραψε απώλειες 15,13% στα 55,87 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider