«Ανακτά» τις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο - «Βαρίδι» η Τρ. Πειραιώς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ανακτά» τις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο - «Βαρίδι» η Τρ. Πειραιώς
Διστακτικές κινήσεις στο ταμπλό του ΧΑ.

Διστακτικές κινήσεις καταγράφονται στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές κρατούν μια απόσταση μπαίνοντας σε ρυθμούς Πάσχα.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει λίγο μετά τις 15:30 άνοδο 0,18% στις 905,25 μονάδες με τον τζίρο στα 54,68 εκατ. ευρώ λόγω και του πακέτου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Άνοδο 0,17% καταγράφει ο FTSE 25 στις 2.194,18 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 0,27% στις 595,26 μονάδες.

Η Τρ. Πειραιώς διορθώνει απότομα, συνεχίζοντας την έντονη μεταβλητότητα, ειδικά μετά τη χθεσινή διόρθωση της FTSE. Έτσι η μετοχή της Τρ. Πειραιώς καταγράφει πτώση 14,07%.

Όπως αναφέρονταν στην αρχική ανακοίνωση, από τις 29 Απριλίου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση στον FTSE Global Small Cap με νέο αριθμό μετοχών κατόπιν της εισόδου των 1,2 δισ. τίτλων που προήλθαν από την ΑΜΚ, δημιουργώντας ένα νέο σύνολο μετοχών. Ωστόσο, με νέα ανακοίνωσή διορθώνει την ημερομηνία κάνοντας λόγο για ημερομηνία εισαγωγής στις 10 Μαΐου και όχι στις 29 Απριλίου.

Έτσι, η FTSE Russell τονίζει πως λόγω του εξαιρετικά μεγάλου μεγέθους του placement και της ταυτόχρονης δημόσιας προσφοράς, σε σύγκριση με τον τρέχοντα αριθμό μετοχών σε κυκλοφορία, και για να διασφαλιστεί η σωστή αλλαγή, η επικαιροποίηση του δείκτη FTSE Global Small Cap Index έχει αναβληθεί έως την εργάσιμη ημέρα μετά την αναμενόμενη ημερομηνία εισαγωγής των νέων μετοχών και, ως εκ τούτου, θα εφαρμοστεί στις 10 Μαΐου 2021.

Ανοδικά Eurobank στο 0,97%, ήπια πτώση σημειώνει η ΕΤΕ στο 0,04% και η Alpha Bank με άνοδο στο 0,60%.

Υψηλότερα κινείται η EXAE, όπως και η Ελλάκτωρ που ανακάμπτει από τις χθεσινές απώλειες.

Με κέρδη άνω του 1% κινούνται οι Quest, Lamda και Jumbo.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πού οφείλονται οι κινήσεις στη μετοχή της Τρ. Πειραιώς - Διορθώνει η FTSE

gazzetta
gazzetta reader insider insider