Στο γεν στρέφονται οι επενδυτές μετά το Brexit

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Στο γεν στρέφονται οι επενδυτές μετά το Brexit

Η απόδοση των 20ετών ομολόγων του ιαπωνικού δημοσίου μειώθηκε σήμερα Τετάρτη κάτω από το μηδέν, για πρώτη φορά στα χρονικά, ενώ η απόδοση των 30ετών ιαπωνικών τίτλων υποχώρησε στο 0,015%, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφαλείς τοποθετήσεις μετά την ψήφο τη Βρετανίας υπέρ του Brexit, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal. Η απόδοση των 10ετών ιαπωνικών ομολόγων μειώθηκε, επίσης, στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του -0,275%.

Οι διεθνείς αγορές αντέδρασαν ταχύτατα μετά την απαγόρευση που επέβαλαν δύο μεγάλοι Βρετανοί διαχειριστές κεφαλαίων στη ρευστοποίηση μεριδίων που είχαν επενδυτές σε ταμεία ακινήτων, ωθώντας τη στερλίνα σε χαμηλό επίπεδο 31 ετών.

Όπως και τις πρώτες ημέρες μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, το ιαπωνικό γεν αποτέλεσε συχνά μία επιλογή ασφάλειας για τους επενδυτές, περισσότερο και από το αμερικανικό δολάριο. Η ισοτιμία του ιαπωνικού νομίσματος αυξήθηκε σε περίπου 101 γεν ανά δολάριο από περίπου 102 γεν ανά δολάριο που ήταν χθες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

CNN: Χάθηκε αμερικανικό drone αξίας 240 εκατ. ευρώ στον Περσικό Κόλπο - Υπάρχουν μόνο 20

Voucher 300 ευρώ για τις καλοκαιρινές διακοπές των νέων

Καθυστερήσεις έως και 3 ώρες σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια - Νέο σύστημα που επηρεάζει και την Ελλάδα

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider