Ξένα Χρηματιστήρια
26-04-2021 | 23:32

Wall Street: Μεικτά πρόσημα στο ξεκίνημα μιας «καυτής» εβδομάδας

Newsroom
Μοιράσου το
Wall Street: Μεικτά πρόσημα στο ξεκίνημα μιας «καυτής» εβδομάδας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η συνεδρίαση της Δευτέρας στην Wall Street, με τον ευρύ S&P να γράφει ρεκόρ κλεισίματος στις 4.187 μονάδες και τον Nasdaq να κερδίζει 120 μονάδες, σε μία εβδομάδα που αναμένεται «καυτή» με οικονομικά στοιχεία της Fed και αποτελέσματα επιχειρηματικών κολοσσών.         

Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,18% στις 33.981 μονάδες.
Ο S&P κέρδισε 0,22% στις 4.189 μονάδες ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,87% στις 14.138 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, προς τα πάνω κινήθηκαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ για τον Μάρτιο σε μηνιαίο επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η αμερικανική κυβέρνηση.

Ειδικότερα, οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 0,5% έναντι πτώσης 1,2% για τον Φεβρουάριο, ενώ οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια αύξηση 2,5%.

Σημειώνεται πως ως διαρκή αγαθά λογίζονται προϊόντα όπως οι ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, όπως και τα οχήματα που έχουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον 3 ετών.

Άνω των προσδοκιών τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της Tesla τα οποία ανακοινώθηκαν με το κλείσιμο της Wall Street την Δευτέρα. 

Στα κέρδη ανά μετοχή η εταιρεία του Έλον Μασκ εμφάνισε 93 σεντς έναντι 79 σεντς ανά μετοχή που αναμενόταν.

Στα έσοδα εμφάνισε 10,39 δισ. δολάρια έναντι 10,29 δισ. δολάρια που προέβλεπαν οι εκτιμήσεις, μια αύξηση της τάξης του 74%.

Στα καθαρά κέρδη «χτύπησε» τον αριθμό ρεκόρ των 438 εκατ. δολαρίων.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.