Ανακάμπτει η Wall Street στο τέλος της εβδομάδας - Άλματα πλέον των 200 μονάδων για Dow και Νasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανακάμπτει η Wall Street στο τέλος της εβδομάδας - Άλματα πλέον των 200 μονάδων για Dow και Νasdaq
Ήπιες απώλειες για τον Dow Jones και μικρή άνοδο σε S&P 500 και Nasdaq για την Παρασκευή. H αγορά δείχνει να ξεπερνά τον προβληματισμό για το πλάνο φορολογίας του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ.

Θετικό κλίμα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να αποτιμούν την πρόθεση της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν για αύξηση της φορολογίας στους πλουσιότερους πολίτες των ΗΠΑ.

Η γνωστοποίηση του σχεδίου που ετοιμάζει ο Λευκός Οίκος έριξαν κοντά στο 1% τη Wall Street την Πέμπτη, με τους αναλυτές να αναμένουν νεότερα στοιχεία από την αμερικανική κυβέρνηση επί του θέματος.

Ανοδικό «στήριγμα» στο αμερικανικό χρηματιστήριο δίνουν τα στοιχεία για την πορεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, που κινήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit.

Επιπλέον, «ψηλά» στο επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένουν οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το α' τρίμηνο του 2021, όπως της American Express που γνωστοποίησε τα κέρδη της για την εν λόγω χρήση νωρίτερα την Πέμπτη.

Σημειώνεται πως αργότερα την Παρασκευή αναμένεται να γίνει γνωστό από τον αμερικανικό οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων (FDA) το εάν και με ποιο τρόπο θα συνεχιστεί η χρήση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κάνει άλμα 233 μονάδες ή 0,69% στις 34.046 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 1,17% ή 8,82 μονάδες στις 4.183 μονάδες.

Ο Nasdaq κερδίζει 1,56% ή 216 μονάδες στις 14.034 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider