Τα φορολογικά σχέδια του Μπάιντεν πλήττουν τις ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα φορολογικά σχέδια του Μπάιντεν πλήττουν τις ευρωαγορές
Με αρνητικά πρόσημα το ξεκίνημα της Παρασκευής για τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο Μιλάνο καταγράφονται οι ισχυρότερες απώλειες.

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται οι δείκτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων για την Παρασκευή, καθώς οι αγορές πλήττονται από το αρνητικό κλίμα που δημιούργησαν από χθες το βράδυ οι αναφορές για αύξηση της φορολογίας των πλουσιότερων πολιτών στις ΗΠΑ από την κυβέρνηση του Τζο Μπαίντεν.

Οι επενδυτές αναμένουν τη συνέχεια ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων για το α' τρίμηνο του 2021, ενώ με ενδιαφέρον εξακολουθούν να παρακολουθούνται τα δεδομένα με τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Εξάλλου, εντός ολίγου ανακοινώνονται τα προκαταρκτικά στοιχεία της Markit για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 χάνει 0,12% στις 431.54 μονάδες.

Ο Stoxx 50 πέφτει 0,23% στις 6.252 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE διολισθαίνει 0,39% στις 6.911 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX χάνει 0,22% στις 15.284 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC γράφει απώλειες 0,18% στις 6.255 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο πέφτει 0,48% στις 24.284 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη υποχωρεί 0,31% στις 8.630 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, σημαντική αύξηση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία τον περασμένο μήνα καθώς οι καταναλωτές ετοιμάζονταν για μερική άρση των περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το Reuters, ο τζίρος αυξήθηκε κατά 5,4% τον Μάρτιο από τον Φεβρουάριο, με τα καταστήματα ένδυσης επωφελούνται σημαντικά. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μηνιαία άνοδο κατά 1,5%.

«Η έντονη άνοδος των πωλήσεων στο λιανεμπόριο το Μάρτιο δείχνει ότι η οικονομία σημείωνε πρόοδο ακόμη και πριν το άνοιγμα τον Απρίλιο», ανέφερε ο Paul Dales, οικονομολόγος της Capital Economics.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider