Στο πράσινο οι ευρωαγορές με την προσοχή στραμμένη προς την συνάντηση της ΕΚΤ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο πράσινο οι ευρωαγορές με την προσοχή στραμμένη προς την συνάντηση της ΕΚΤ
Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες την Πέμπτη, ακολουθώντας την αλλαγή του επενδυτικού κλίματος σε παγκόσμιο επίπεδο, και με την προσοχή των αγοραστών να στρέφεται προς την συνάντηση της ΕΚΤ.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες την Πέμπτη, ακολουθώντας την αλλαγή του επενδυτικού κλίματος σε παγκόσμιο επίπεδο, και με την προσοχή των αγοραστών να στρέφεται προς την συνάντηση της ΕΚΤ.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,56% στις 439,08 μονάδες.

Στη Φραγκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,71%, στις 15.303 μονάδες.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται 0,20% στις 6.909 μονάδες.
Στη Γαλλία, ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,83% στις 6.262 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,63% στις 24.312 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει άνοδο 1,06% στις 8.609 μονάδες.

Υπό πίεση θα βρεθεί εκ νέου η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς θα πρέπει να στείλει το σήμα γύρω από το πόσο θα χρειαστεί ακόμη η ισχυρή υποστήριξη στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Κριστίν Λαγκάρντ είναι πιθανό να εκφράσει μια διατύπωση όπου να εστιάζει στη συνέχιση των υψηλών όγκων αγοράς ομολόγων μέσω του έκτακτου προγράμματος PEPP, μέχρι τον Ιούνιο. Αυτό θα γίνει ώστε να υποστηρίξει ένα ευνοϊκό πλαίσιο χρηματοδότησης, βοηθώντας τις οικονομίες όσο επιμένει η πανδημία του κορονοϊού.

Διαβάστε επίσης:

Από την άλλη, δεν αναμένεται να δώσει ξεκάθαρο στίγμα ως προς τις κινήσεις της ΕΚΤ στο πεδίο της νομισματικής πολιτικής στο δεύτερο εξάμηνο, αντιθέτως με τις αναφορές που έχουν κάνει άλλοι τραπεζίτες κατά καιρούς.

Σε επίπεδο εταιρικών αποτελεσμάτων, και με «νωπή» ακόμα την κατάρρευση του hedge fund Archegos, η Credit Suisse ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 252 εκατομμύρια ελβετικών φράγκων (295 εκατ. δολάρια) σε μια περίοδο αυξημένων πιέσεων για την τράπεζα. Η Credit Suisse δέχτηκε πλήγμα 4,4 δισ. φράγκων συνεπεία του κραχ του fund, ενώ τα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα θα είχαν φτάσει τα 7,4 δισ. ελβετικά φράγκα εάν δεν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο της Archegos. Το μέγεθος θα ήταν αυξημένο κατά 35% σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Η μετοχή της στην Ελβετία κερδίζει 3,18%.

Η Nestle ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο, με άνοδο στις περισσότερες αγορές. Οι πωλήσεις του γίγαντα των καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν 7,7% στα 21,1 δισ. ελβετικά φράγκα στο τρίμηνο από 20,81 δισ. ελβετικά φράγκα.

H Renault ανακοίνωσε μείωση εσόδων για το πρώτο τρίμηνο, διαψεύδοντας τις προσδοκίες των αναλυτών. Η Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε πως τα έσοδα για την περίοδο ανήλθαν σε 10,02 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με τα 1013 δισ. ευρώ για τι ίδιο διάστημα την προηγούμενη χρονιά. Οι αναλυτές σύμφωνα με το FactSet ανέμεναν έσοδα 10,04 δισ. ευρώ. Η μετοχή χάνει 1,30%.

Ασία

Στην Ασία, κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα οι συναλλαγές, με τον ιαπωνικό Nikkei να κλείνει με κέρδη 2,38% ενώ ο ASX 200 του Σίδνεϋ κέρδισε 0,83%.

Στην Κίνα ο Shanghai υποχώρησε 0,23% ενώ ο SZSE έκλεισε μα άνοδο 0,30%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider