Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν μέσω ανησυχιών για την πορεία της πανδημίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν μέσω ανησυχιών για την πορεία της πανδημίας
Σε κατεύθυνση ανόδου κινούνται οι ευρωαγορές της Τετάρτη, εν μέσω κλίματος επιφυλακτικότητας στις παγκόσμιες αγορές, καθώς η πανδημία του κορονοϊού εμφανίζεται ανθεκτική, ενώ οι επενδυτές αναμένουν σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα εταιρειών αλλά και στοιχεία Μαρτίου για τον πληθωρισμό της Βρετανίας.

Σε κατεύθυνση ανόδου κινούνται οι ευρωαγορές της Τετάρτη, εν μέσω κλίματος επιφυλακτικότητας στις παγκόσμιες αγορές, καθώς η πανδημία του κορονοϊού εμφανίζεται ανθεκτική, ενώ οι επενδυτές έχουν την προσοχή τους στραμμένη προς την ανακοίνωση σημαντικών οικονομικών αποτελεσμάτων εταιρειών αλλά και σε στοιχεία Μαρτίου για τον πληθωρισμό της Βρετανίας.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,07% στις 434,10 μονάδες.

Στη Φραγκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,19%, στις 15.100 μονάδες.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται 0,20% στις 6.873 μονάδες.
Στη Γαλλία, ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,30% στις 6.184 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,63% στις 23.937 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει απώλειες 0,28% στις 8.436 μονάδες.

Τα δυσάρεστα νέα από το μέτωπο του κορονοϊού είναι πως στην Ινδία, η οποία χθες ξεπέρασε το όριο των 2.000 θανάτων σε μια ημέρα, με το επίσης ρεκόρ των 295.000 κρουσμάτων, ανακαλύφθηκε νέα μεταλλαγμένη εκδοχή του ιού, ενάντια στην οποία, μάλιστα, το εμβόλιο Pfizer/BioNTech έχει μόνο μερική αποτελεσματικότητα.

Το νέο «ινδικό» στέλεχος εμφανίστηκε σε 8 κρούσματα στο Ισραήλ, το οποίο έχει ως τώρα εμβολιάσει το 81% του πληθυσμού του.

Η Βρετανία και η Ιρλανδία έχουν επίσης ανακοινώσει ότι ερευνούν την παραλλαγή αυτή μετά τον εντοπισμό της εντός των συνόρων τους.

Μόλις την Δευτέρα ο ΠΟΥ προειδοποίησε πως ο παγκόσμιος δείκτης μολύνσεων φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο του, ενώ αν και δεν συνέστησε την διακοπή της χορήγησης του, ανακοίνωσε πως εντοπίστηκε σχέση μεταξύ του εμβολίου Johnson&Johnson και θρομβώσεων.

Σε εταρικά νέα, η Heineken την Τετάρτη ανακοίνωσε πως τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο στη βάση μεγαλύτερου όγκου παραγωγής σε 40 από τις αγορές που δραστηριοποιείται.

Η ολλανδική ζυθοποιία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 168 εκατ. δολαρίων για το τρίμηνο, αντί για τα 94 εκατ. ευρώ που κατέγραψε το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, και 299 εκατ. ευρώ το 20219.

Η εταιρεία δήλωσε πως ο παραγόμενος όγκος για το brand της Heineken αυξήθηκε 12% σε ετήσια βάση, με την κύρια πρόοδο να σημειώνεται σε Αν. Ευρώπη, Αφρική, Μ. Ανατολή, Ειρηνικό, και σε μικρότερο βαθμό, στην Αμερική.

Στα οικονομικά στοιχεία της Βρετανίας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε στο 0,7% τον Μάρτιο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη, μετά από μια πτώση στο 0,4% τον Φεβρουάριο, λίγο χαμηλότερα από την εκτίμηση 0,8% με βάση έρευνα του Reuters.

Η BoE εκτιμούσε τον Φεβρουάριο πως ο πληθωρισμός θα μπορούσε να φτάσει έως και 1,9% μέχρι το τέλος του 2021, αλλά πολλοί οικονομολόγοι τώρα αναμένουν να ξεπεράσει τον στόχο του 2% ακόμη νωρίτερα.

Οι χρηματαγορές «βλέπουν» μια πιθανότητα 50% να υπάρξει αύξηση 0,25% στα βασικά επιτόκια από την BoE έως το τέλος του έτους, ενώ πολλοί οικονομολόγοι πιστεύουν πως θα μπορούσε να πάρει περισσότερο καιρό στην τράπεζα για να δράσει.

Ασία

Μεικτά πρόσημα καταγράφηκαν στα χρηματιστήρια της Ασίας και του Ειρηνικού.

Στο Τόκυο ο Nikkei, έκλεισε με απώλειες πλέον του 2%.

Στην Κίνα, ο Shanghai παρέμεινε σταθερός, ενώ ο SZSE κέρδισε 0,38%.

Στην Αυστραλία, ο ASX 200 σημείωσε απώλειες 0,29%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider