Κοντά στα 67 δολάρια έκλεισε το Brent - Διατήρησε το υψηλό του μήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντά στα 67 δολάρια έκλεισε το Brent - Διατήρησε το υψηλό του μήνα
Οι ισχυρότερες προοπτικές ζήτησης και τα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες αντιστάθμισαν την αγωνία για την κρίση του κορονοϊού. 

Κοντά στα 67 δολάρια το βαρέλι έκλεισε η συνεδρίαση της Παρασκευής για το πετρέλαιο διατηρώντας το υψηλό επίπεδο της εβδομάδας και καταγράφοντας υψηλό μήνα, καθώς οι ισχυρότερες προοπτικές ζήτησης και τα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες αντιστάθμισαν την αγωνία για την κρίση του κορονοϊού.

Την Παρασκευή το βράδυ, το αμερικανικό αργό έκλεισε στα 63,17 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας πτώση κατά 0,44% , ενώ και το μπρεντ κατέγραψε πτώση κατά 0,09% στα 66,87 δολάρια.

Το ΑΕΠ της Κίνας για το α' τρίμηνο σημείωσε άνοδο κατά 18,3% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία την Παρασκευή ενώ μια ημέρα πριν, τα στοιχεία έδειξαν αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ και μείωση της ανεργίας.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις βελτιωμένες προοπτικές για τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, οι πιθανότητες για αναστροφή του καλού κλίματος είναι περιορισμένες», εκτιμά ο ο Stephen Brennock από την PVM, σύμφωνα με το CNBC.

Οι νέες κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ στη Ρωσία, έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο, για φερόμενες εκλογικές παρεμβάσεις θα μπορούσαν επίσης να στηρίξουν τις τιμές. «Αν και δεν επηρεάζουν άμεσα τον τομέα του πετρελαίου, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης και γενική αβεβαιότητα στο εμπόριο με τη Ρωσία», δήλωσε ο Eugen Weinberg της Commerzbank.

Το ράλι ενισχύθηκε αυτή την εβδομάδα από τις εκτιμήσεις του ΙΕΑ και του ΟΠΕΚ, οι οποίοι αναθεώρησαν προς τα πάνω τις προβλέψεις ανάπτυξης της ζήτησης πετρελαίου για το 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider