Στο πράσινο η Wall Street στο φως των θετικών τραπεζικών αποτελεσμάτων - Ρεκόρ για τον Dow

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο πράσινο η Wall Street στο φως των θετικών τραπεζικών αποτελεσμάτων - Ρεκόρ για τον Dow
Στον ρυθμό των τραπεζών κινούνται την Τετάρτη οι αμερικάνικες χρηματιστηριακές συναλλαγές, παίρνοντας ώθηση από τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα των τραπεζικών κολοσσών και με τους  δείκτες της Wall Street να σημειώνουν ανοδική πορεία, μία μόλις ημέρα αφού ο S&P έσπασε άλλο ένα ρεκόρ, κι ο Nasdaq σκαρφάλωσε πλέον του 1%.

Στον ρυθμό των τραπεζών κινούνται την Τετάρτη οι αμερικάνικες χρηματιστηριακές συναλλαγές, παίρνοντας ώθηση από τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα των τραπεζικών κολοσσών και με τους δείκτες της Wall Street να σημειώνουν ανοδική πορεία, μία μόλις ημέρα αφού ο S&P έσπασε άλλο ένα ρεκόρ, κι ο Nasdaq σκαρφάλωσε πλέον του 1%.

Έτσι, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,53% ή 179 μονάδες, στις 33.827 μονάδες.
Ο S&P 500 κερδίζει 0,13%, στις 4.146 μονάδες.
O Nasdaq κινείται οριακά άνοδο 0,01%, στις 13,997 μονάδες.

Στα αποτελέσματα των τραπεζών, στα 1,05 δολάρια ανά μετοχή ανήλθαν τα κέρδη της Wells Fargo για το α' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Τετάρτη η αμερικανική τράπεζα. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν κέρδη 70 σεντς ανά μετοχή. Τα έσοδα της Wells Fargo διαμορφώθηκαν στα 18,06 δισ. δολάρια αντί 17,5 δισ δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές. Η μετοχή της τράπεζας χάνει 0,97%.

Διαβάστε επίσης:

Στα 18,6 δολάρια ανά μετοχή ανήλθαν τα κέρδη της Goldman Sachs για τη χρήση του α' τριμήνου του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Τετάρτη η αμερικανική τράπεζα.
Πρόκειται για μεγέθη σημαντικά υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones, που ανέμεναν κέρδη 10,7 δολάρια ανά μετοχή. Τα έσοδα της τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 17,7 δισ. δολάρια αντί 12,6 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές. Πρόκειται για υψηλά ρεκόρ της Goldman, τόσο σε επίπεδο κερδών όσο και σε βαθμό εσόδων, όπως μετέδωσε το CNBC. Ακόμα, το σύνολο των επενδυτικών κεφαλαίων της τράπεζας διαμορφώθηκε στα 3,77 δισ. δολάρια. Η μετοχή της τράπεζας κερδίζει 3,18%.

Καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο αμερικανικός κολοσσός της JP Morgan την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή στα 4,54 δολάρια ή 14,3 δισ. δολάρια από 2,9 δισ. δολάρια ένα χρόνο πριν, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 3,10 δολάρια ανά μετοχή. Παράλληλα, τα έσοδα της τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 33,12 δισ. δολάρια από 30,52 δισ. δολάρια που εκτιμούσαν οι αναλυτές. Η μετοχή της τράπεζας χάνει 1,18%.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει τις ανησυχίες που γεννούν οι εξελίξεις με την αναστολή χορήγησης του εμβολίου Johnson & Johnson, οι οποίες περιστρέφονται γύρω από το αν θα μπορούσαν να «εκτροχιαστούν» τα προγράμματα εμβολιασμού παγκοσμίως, κάτι που θα ανέβαλλε την άρση των περιορισμών και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Σε άλλα νέα της ημέρας, πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο Μπέρνι Μέιντοφ, ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του για την ενορχήστρωση της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής απάτης, σχήματος Ponzi στην ιστορία, σε ομοσπονδιακή φυλακή, μεταδίδει το The Associated Press, επικαλούμενο πηγή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider