Με νευρικότητα «μπήκε» στην εβδομάδα η Wall Street - Αναμονή για πληθωρισμό και εταιρικά αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με νευρικότητα «μπήκε» στην εβδομάδα η Wall Street - Αναμονή για πληθωρισμό και εταιρικά αποτελέσματα
Με ήπιες αλλαγές οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριο στο κλείσιμο της Δευτέρας. Οριακά κέρδη για τον S&P 500, πτώση για Dow και Nasdaq..

Με μικρές διακυμάνσεις έκλεισαν τη Δευτέρα οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριου, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποίηση των κερδών της προηγούμενης εβδομάδας, εν όψει μια «γεμάτης» εβδομάδας που ακολουθεί.

Αύριο, Τρίτη, ανακοινώνονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην αμερικανική οικονομία κατά τον Φεβρουάριο καθώς οι αναλυτές αναμένουν να δουν τα δεδομένα και να εκτιμήσουν το κατά πόσο αυτά μπορούν να επιφέρουν αλλαγές στην πολιτική της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed).

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή, ο διοικητής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε ότι η οικονομία πρόκειται να αρχίσει να αναπτύσσεται έντονα το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Έσπευσε πάντως να προσθέσει ότι η ανάκαμψη δεν πρέπει να οδηγήσει κανέναν στην πεποίθηση ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια το 2021. Ο επικεφαλής της Fed είπε ότι η οικονομία «φαίνεται να βρίσκεται σε σημείο καμπής», με μια έντονη ανάπτυξη να πλησιάζει.

Εξάλλου, μέσα στις επόμενες μέρες ξεκινούν οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων για τη χρήση του α' τριμήνου τουο 2021, με τα στοιχεία των JP Morgan, Goldman Sachs και Wells Fargo να αναμένονται μέχρι την Παρασκευή. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί το κατά πόσο η πανδημία του κορονοϊού επηρεάζει τις μεγάλες χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις για την αρχή του έτους.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones έχασε 0,16% ή 55,20 μονάδες στις 33.745 μονάδες

Ο S&P 500 κέρδισε οριακά 0,01% ή 0,23 μονάδες στις 4.129 μονάδες.

Ο Nasdaq διολίσθησε 0,36% ή 50,19 μονάδες στις 13.850 μονάδες.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις της μέρας, ξεχώρισε η εξαγορά της Nuance Communications από την Microsoft για 16 δισ. δολάρια ή 56 δολάρια ανα μεοτοχή της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης και τεχνολογίας ομιλίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider