Οι Χούτι κάνουν λόγο για επιθέσεις κατά διυλιστηρίων της Aramco - Τι απαντά η Σ. Αραβία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι Χούτι κάνουν λόγο για επιθέσεις κατά διυλιστηρίων της Aramco - Τι απαντά η Σ. Αραβία
Το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ότι θα λάβει αποτρεπτικά μέτρα για να προστατεύσει τις εξαγωγές πετρελαίου.

Για πυραυλικές επιθέσεις που έπληξαν διυλιστήρια πετρελαίου της Aramco στη Σαουδική Αραβία έκαναν λόγω την Παρασκευή οι Χούτι της Υεμένης, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Reuters.

Σύμφωνα με τους Χούτι, στόχοι των επιθέσεων ήταν οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco στις περιοχές Ρας αλΤανούρα, Ραμπίχ, Γιανμπού και Γιτζάν. Ακόμα, οι Χούτι υποστηρίζουν πως έπληξαν και δύο στρατιωτικές βάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Σ. Αραβίας.

Μέτρα του Ριάντ για να προστατεύσει τις εξαγωγές πετρελαίου

Το σαουδαραβικό υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε ότι χθες Πέμπτη το βράδυ ξέσπασε πυρκαγιά σε έναν σταθμό διανομής πετρελαϊκών προϊόντων στη Τζιζάν, ο οποίος επλήγη από ένα drone, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν θύματα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο SPA.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο καταγγέλλει μια «δειλή επίθεση», η οποία έχει στόχο όχι μόνο το βασίλειο αλλά και την παγκόσμια οικονομία και την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια.

Εξάλλου σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ότι θα λάβει αποτρεπτικά μέτρα για να προστατεύσει τις εξαγωγές πετρελαίου.

«Αυτές οι επιθέσεις επιβεβαιώνουν την απόρριψη από τους τρομοκράτες αντάρτες Χούτι όλων των πολιτικών προσπαθειών να επιλυθεί η κρίση», δήλωσε ο συνταγματάρχης Τούρκι αλ Μάλικι, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider