Eurobank Equities - Χρυσοχοϊδης: Υψηλότερα ο «πήχης» για τη Μυτιληναίος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank Equities - Χρυσοχοϊδης: Υψηλότερα ο «πήχης» για τη Μυτιληναίος
Αυξάνει την τιμή στόχο της μετοχής της Μυτιληναίος η Eurobank Equities.

Η σημαντική αύξηση των δραστηριοτήτων του ομίλου Μυτιληναίος στις ΑΠΕ σε περισσότερο από 2 GW έως το 2023/2024 από 217 MW σήμερα, σηματοδοτούν μια σημαντική επερχόμενη αναπτυξιακή πορεία.

Σύμφωνα με την Eurobank Equities, οι νέες μονάδες ΑΠΕ έχουν περιθώριο να συνεισφέρουν 80k ευρώ ανά MW ετησίως, προσθέτοντας περίπου 180-215 εκατ. EBITDA μετά από σχεδόν πλήρη ανάπτυξη (εκτίμηση για το 2024), συμβάλλοντας έτσι περισσότερο από το ένα τρίτο των λειτουργικών κερδών του ομίλου και οδηγώντας σε μια αλλαγή του EBITDA του ομίλου μετά το 2023 του ομίλου.

Ενσωματώνοντας τον «αγωγό» ΑΠΕ της Μυτιληναίος και εν μέσω θετικής δυναμικής λειτουργίας στις άλλες μονάδες, δηλαδή ένα ιδιαίτερα ευνοϊκό περιβάλλον τιμών στη μεταλλουργία και τις θετικές προοπτικές στο RSD (έργα Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας) / SES (Βιώσιμης Ανάπτυξης) ενόψει της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, η χρηματιστηριακή αναμένει EBITDA CAGR ήτοι, μέση ετήσια αύξηση του EBITDA στο 12% για τα επόμενα 5 χρόνια.

Έτσι η Eurobank Equities θέτει νέα τιμή στόχο στα 18,70 ευρώ από 14,20 ευρώ προηγουμένως με EV/EBITDA στο 8,4χ.

Νέος στόχος και από τη Χρυσοχοϊδης

Υψηλότερη τιμή - στόχο για τη μετοχή της Μυτιληναίος στα 15 ευρώ δίνει και η Ν. Χρυσοχοϊδης Χρηματιστηριακή, μετά και την ανακοίνωση του σχεδιασμού της εισηγμένης. Το περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα εκτιμάται στο 12,4%.

Σύμφωνα με τις παραδοχές της χρηματιστηριακής, πρώτον, πρέπει να διατηρηθεί το υψηλό περιθώριο EBITDA για το τμήμα της μεταλλουργίας και δεύτερον, το περιθώριο EBITDA του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου να παραμείνει πάνω από το όριο του 13%. Και οι δύο αυτές παραδοχές φαίνονται εύλογες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider