Πτώση 1% στο πετρέλαιο καθώς επιδεινώνονται οι προοπτικές ανάκαμψης της ζήτησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση 1% στο πετρέλαιο καθώς επιδεινώνονται οι προοπτικές ανάκαμψης της ζήτησης
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 64,02 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,90% και το μπρεντ στα 67,37 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,93%.

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρία την Πέμπτη, σημειώνοντας πτώση κατά περίπου 1% αφού τα επίσημα στοιχεία έδειξαν περαιτέρω αύξηση στα αποθέματα αργού και καυσίμων στις ΗΠΑ, ενώ η πανδημία εξακολουθεί να επιδεινώνει τις προοπτικές ανάκαμψης της ζήτησης.

Τα κυβερνητικά στοιχεία την Τετάρτη έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ έχουν αυξηθεί για τέσσερις συνεχείς εβδομάδες αφού τα διυλιστήρια στο νότο αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω του πρωτόγνωρου κύματος ψύχους. Συγκεκριμένα, τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 2,4 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΠΕ). Πρόκειται για πολύ μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με τις εκτιμήσεις για 1 εκατ. βαρέλια που είχε κάνει το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API) μια ημέρα νωρίτερα.

Από την πλευρά της ζήτησης, η επιβράδυνση σε ορισμένα προγράμματα εμβολιασμού και η προοπτική για περισσότερα lockdown για τον έλεγχο της εξάπλωσης της πανδημίας έχουν μετριάσει τις προσδοκίες για ανάκαμψη στη χρήση καυσίμων.

Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έχουν σταματήσει τη χρήση του εμβολίου COVID-19 της AstraZeneca λόγω ανησυχιών για πιθανές παρενέργειες.

Η Γερμανία παρατηρεί επίσης αύξηση των κρουσμάτων, ενώ η Ιταλία σχεδιάζει εθνικό lockdown και η Γαλλία αναμένεται να επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς.

Την Πέμπτη το πρωί (10:54 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 64,02 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,90% και το μπρεντ στα 67,37 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,93%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider