Διευρύνεται η πτώση στο Χρηματιστήριο, έντονες πιέσεις στις τράπεζες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διευρύνεται η πτώση στο Χρηματιστήριο, έντονες πιέσεις στις τράπεζες
Διευρύνει τις απώλειες και ο τραπεζικός δείκτης, με την Alpha Bank να καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση. Μόνο Coca Cola HBC και Τέρνα Ενεργειακή με θετικό πρόσημο.

Έντονη επιφυλακτικότητα και νευρικότητα επικρατεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί εκ νέου κάτω από τις 760 μονάδες, καθώς η κατάσταση των κρουσμάτων του κορονοϊού δημιουργεί αυξημένη ανησυχία με νέα αυστηρότερα μέτρα να βρίσκονται προ των πυλών.

Παρά την ήπια άνοδο του ανοίγματος και τα θετικά πρόσημα στην Ευρώπη, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,85% στις 757,87 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 16,63 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 0,89%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 1,05%. Ο τραπεζικός δείκτης διεύρυνε τις απώλειες και υποχωρεί 1,7%, με την Alpha Bank να υποχωρεί 2,1%, την Τρ. Πειραιώς να καταγράφει πτώση 1,57%, τη Eurobank να χάνει 1,1% και την Εθνική να κινείται στο -1,07%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (0,97%) και της Τέρνα Ενεργειακή (0,2%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (3,76%), της Viohalco (2,7%), της Aegean Airlines (2,07%) και της ΕΧΑΕ (1,6%).

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης των Τροφίμων (0,9%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (2,6%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (2,1%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider