Ξένα Χρηματιστήρια
14-01-2021 | 16:43

Άνοδος στη Wall Street - Ο Μπάιντεν πατά «γκάζι» για τα μέτρα στήριξης

Newsroom
Μοιράσου το
Άνοδος στη Wall Street - Ο Μπάιντεν πατά «γκάζι» για τα μέτρα στήριξης

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του Μπάιντεν για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να αυξήσει τις δημοσιονομικές δαπάνες κατά 2 τρισ. δολάρια με ξεκάθαρη γραμμή στήριξης στα ευάλωτα αμερικανικά νοικοκυριά και σημαντική χρηματοδότηση για τις πολιτείες.

Η πρόταση θα περιλαμβάνει σημαντικές άμεσες πληρωμές σε αμερικανικές οικογένειες, σημαντική κρατική και τοπική χρηματοδότηση - συμπεριλαμβανομένης της διανομής εμβολίων και άλλα μέτρων επείγουσας δαπάνης για να βοηθήσουν όσες επιχειρήσεις επηρεάστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο Μπάιντεν πρόκειται να ανακοινώσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου του το απόγευμα της Πέμπτης.

Να σημειωθεί ότι οι Δημοκρατικοί διαθέτουν την πλειοψηφία τόσο στη Γερουσία όσο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων, έστω και όχι με μεγάλη διαφορά, κάτι το οποίο μπορεί να βοηθήσει το έργο του Τζο Μπάιντεν, καθώς μέρος των Ρεπουμπλικανών διαφωνεί με την εκταμίευση ενός τόσο «γενναίου» πακέτου βοήθειας. Ωστόσο, το κόμμα του Μπάιντεν πιστεύει ότι μπορεί να έχει ένα «παράθυρο» για να περάσει εκτεταμένη νομοθεσία για την ανακούφιση όσων έχουν πληγεί.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ έχασαν 140.000 θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο, με το ποσοστό ανεργίας να παραμένει στο 6,7%, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, ο «χορός» των εταιρικών αποτελεσμάτων ξεκίνησε, ενώ αύριο Παρασκευή αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι ανακοινώσεις από Citi και JP Morgan.

Δείκτες

Την Πέμπτη, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,43% στις 31.194 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,20% στις 3.817 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύεται 0,35% στις 13.175 μονάδες.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.