Αγορές
08-01-2021 | 11:27

Το πετρέλαιο, η Goldman Sachs και η άνοδος των Motor Oil - ΕΛΠΕ

Newsroom
Μοιράσου το
Το πετρέλαιο, η Goldman Sachs και η άνοδος των Motor Oil - ΕΛΠΕ

Αναμφίβολα ο ευρύτερος ενεργειακός κλάδος είναι από αυτούς που ξεχωρίζουν σε επίπεδο επιχειρηματικών προσδοκιών αλλά και στο χρηματιστηριακό ταμπλό, με ορίζοντα και τις μεγάλες μπίζνες σε αυτόν τον τομέα. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, με την «είσοδο» του 2021 άρχισαν να ανεβάζουν εκ νέου στροφές και τα «διυλιστήρια», στον απόηχο της βελτίωσης του κλίματος για τον κλάδο σε διεθνές επίπεδο.

Προ ημερών μόλις, έκανε εντύπωση η εκτίμηση της Goldman Sachs, που ήταν και από τις πλέον αισιόδοξες, που προβλέπει ότι η τιμή του Brent θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα 65 δολάρια το βαρέλι το 2021. Οι εμβολιασμοί, η περιορισμένη αύξηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+, η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει την παραγωγή, αναμένεται να αποτελέσουν παράγοντες που ευνοούν την ανοδική κίνηση των τιμών του πετρελαίου, σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα.

Το κατά πόσο τα χειρότερα για την αγορά του πετρελαίου και τους παραγωγούς ανήκουν στο παρελθόν θα φανεί προσεχώς, με τους αναλυτές πάντως να δείχνουν μια σχετική αισιοδοξία, η οποία βέβαια μένει να επιβεβαιωθεί. 

Ερχόμενοι τώρα στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε η μετοχή της Motor Oil, όπως το ίδιο συνέβη και με τον τίτλο των Ελληνικών Πετρελαίων. Η ΜΟΗ ξεπέρασε τα 13 ευρώ και τα ΕΛΠΕ «παίζουν» στην περιοχή των 6 ευρώ, αφήνοντας πίσω τους κρίσιμα τεχνικά όρια. Μένει όμως να φανεί αν υπάρχουν «καύσιμα» για υψηλότερα επίπεδα ή όχι.

Διαβάστε επίσης:

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.