Χρηματιστήριο: Άλμα στις 680 μονάδες με καύσιμο από τις τράπεζες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Άλμα στις 680 μονάδες με καύσιμο από τις τράπεζες
Ράλι έως 4% στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα. Η εγχώρια αγορά ακολουθεί το ανοδικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις τραπεζικές μετοχές και τη μετοχή της ΔΕΗ.

Με τους καλύτερους οιωνούς μπήκε στη νέα εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να έχει επιδοθεί σε άλμα που προσεγγίζει το 4% και να έχει προσεγγίσει τα επίπεδα των 680 μονάδων.

Η εγχώρια αγορά ακολουθεί το ανοδικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις τραπεζικές μετοχές και τη μετοχή της ΔΕΗ. Ράλι άνω του 5% καταγράφει ο τραπεζικός δείκτης, στη σκιά των ανακοινώσεων πως οι ευρωπαϊκές αρχές αποκλείουν την πληρωμή των τόκων των CoCos σε μετρητά της Τράπεζας Πειραιώς.

Ειδικότερα, λίγα λεπτά μετά τις 12:30, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται στις 681,25 μονάδες, σημειώνοντας ισχυρή άνοδο 3,90%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 29,85 εκατ. ευρώ.

Η εικόνα στο ταμπλό

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,51%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,48%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (+6,85%), της Πειραιώς (+6,32%), της Eurobank (+5,34%) και της Alpha Bank (+5,13%) Αντιθέτως μικρή πτώση καταγράφει μόνο η μετοχή της ΕΥΔΑΠ(-0,29%).

Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+5,04%) και των Χρηματοοικονομικών Προϊόντων (+3,23%).

Ανοδικά κινούνται 56 μετοχές, 8 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Attica Bank +9,95% καιMermeren +8,04%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Paperpack -3,53% και Ιντρακάτ-2,65%.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider