Να διατηρήσει τα κέρδη της Δευτέρας προσπαθεί το Χρηματιστήριο με φόντο το εμβόλιο της Pfizer

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Να διατηρήσει τα κέρδη της Δευτέρας προσπαθεί το Χρηματιστήριο με φόντο το εμβόλιο της Pfizer
Τα καλά νέα για το εμβόλιο Pfizer/BioNTech πυροδότησε ένα ισχυρό «ράλι» στις αγορές παγκοσμίως, με τους δείκτες στο Χρηματιστήριο Αθηνών να κινούνται σε θετικά επίπεδα.

Αισιόδοξο είναι το κλίμα για δεύτερη μέρα στο Χρηματιστήριο, μετά το χθεσινό «ράλι» που κατέγραψαν οι διεθνείς αγορές, με τις μετοχές Pfizer/BioNTech να είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές, χάρη στην ανακοίνωση ότι το εμβόλιο τους αποτρέπει πάνω από το 90% των λοιμώξεων κορονοϊού.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:32, διαμορφώνεται στις 659,37 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,59%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 35,57 εκατ. ευρώ.

Η εικόνα στο ταμπλό

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,34%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,42%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (+11,58%), του ΟΠΑΠ (+2,55%) και της ΕΥΔΑΠ (+1,23%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Τιτάν (-1,50%), της Motor Oil (-1,48%), της Vioahalco (-1,29%) και του ΟΛΠ (-1,21%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ταξιδιών (+4,53%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,59%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (-1,05%) και του Πετρελαίου (-0,80%).

Ανοδικά κινούνται 33 μετοχές, 35 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ιντεάλ (κ) +16,20% και Aegean Airlines +11,58%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Inform Λύκος -6,14% και Αγροτικός Οίκος Σπύρου -5,48%.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider