Ο ΟΔΔΗΧ άντλησε 2,5 δισ. ευρώ από το δεκαετές ομόλογο

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο ΟΔΔΗΧ άντλησε 2,5 δισ. ευρώ από το δεκαετές ομόλογο
Οι συνολικές προσφορές που δέχθηκε το Ελληνικό Δημόσιο ξεπέρασαν τα 18 δισ. ευρώ, με το τελικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 1,23%.

Τεράστιο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η επανέκδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου λήξης 2030 με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) να αντλεί 2,5 δισ. ευρώ.

Μετά τη σημερινή έκδοση το Ελληνικό Δημόσιο έχει αντλήσει από τις αγορές από την αρχή του χρόνου 10 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως αρχικώς στόχος του ΟΔΔΗΧ για φέτος ήταν η έκδοση ομολόγων ύψους 4 δισ. - 8 δισ. ευρώ, ωστόσο, μετά την πανδημία το ανώτατο όριο αυξήθηκε.

Οι συνολικές προσφορές που δέχθηκε το Ελληνικό Δημόσιο ξεπέρασαν τα 18 δισ. ευρώ, με το τελικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 1,23%, έναντι του ενδεικτικού επιτοκίου 1,33% που είχε δοθεί από τον ΟΔΔΗΧ στους αναδόχους.

Να σημειωθεί πως σήμερα το δεκαετές ομόλογο διαπραγματεύεται με απόδοση 1,12% στην δευτερογενή αγορά, κάτι που σημαίνει πως η Ελλάδα θα πληρώσει πρακτικά ελάχιστο premium έναντι των χρεογράφων που τελούν υπό διαπραγμάτευση στη δευτερογενή αγορά.

Ανάδοχοί της έκδοσης ήταν οι Barclays, Citi, IMI-Intesa Sanpaolo, Morgan Stanley, Nomura και Société Générale.

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η κατανομή του χρεογράφου , ήτοι σε ποιους επενδυτές κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider