Κέρδη στη Wall - Βήματα από την Κίνα για την επίτευξη συμφωνίας με τις ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στη Wall - Βήματα από την Κίνα για την επίτευξη συμφωνίας με τις ΗΠΑ
Κέρδη στη Wall την Τετάρτη από την Fed και την αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου.

Με κέρδη άνοιξε η Wall Street την Τετάρτη, με τους επενδυτές να λαμβάνουν ώθηση από τα ξένα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο πως η Κίνα είναι θετική στην επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα δημοσίευμα τους Financial Times, η Κίνα έχει προσφερθεί να αυξήσει κατά 50% τις αγορές αμερικανικών αγροτικών προϊόντων στα 50 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, οι επενδυτές λαμβάνουν ώθηση και από την ομιλία του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ την Τρίτη που ανέφερε πως «θα ενεργήσουμε κατάλληλα για να υποστηρίξουμε τη συνεχή ανάπτυξη, την ισχυρή αγορά εργασίας και τον πληθωρισμό που θα επιστρέψει στο συμμετρικό στόχο του 2%».

O κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ φάνηκε να επιβεβαιώνει τις προσδοκίες της αγοράς για μια νέα μείωση των επιτοκίων-τρίτη κατά σειρά αν επιβεβαιώθει- κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Fed τον Οκτώβριο προκειμένου να προσφέρει επιπλέον ασφάλεια έναντι της αβεβαιότητας σχετικά με το «εμπόριο, το Brexit και άλλα θέματα».

Ειδικότερα, την Τετάρτη ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,45% στις 26.281,07 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,56% στις 2.910,26 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,69% στις 7.877,84 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider