Η «απαισιοδοξία» του Τραμπ ρίχνει το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η «απαισιοδοξία» του Τραμπ ρίχνει το πετρέλαιο
Την Τρίτη το μεσημέρι το αργό διαπραγματεύεται στα 53,11 δολάρια και το μπρεντ στα 58,65 δολάρια.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη καθώς μειώνονται οι πιθανότητες μιας θετικής έκβασης στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλτ Τραμπ εξέφρασε επιφυλάξεις για μια πιθανή συμφωνία η οποία θα έδινε τέλος στον εμπορικό πόλεμο ενώ από την άλλη, τις τιμές συγκρατούν συγκεκριμένα γεωπολιτικά γεγονότα όπως οι αναταραχές στο Ιράκ και το Εκουαδόρ και οι ανησυχίες για την προσφορά εκ μέρους των συγκεκριμένων πετρελαιοπαραγωγών χωρών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι προγραμματισμένες επιθέσεις της Τουρκίας στις κουρδικές δυνάμεις στη βορειοανατολική Συρία θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν κοντά στα ιρακινά σύνορα, οδηγώντας σε σε προσφυγική κρίση η οποία μ τη σειρά της θα ασκούσε πιέσεις στην οικονομία του Κουρδιστάν και την παραγωγή πετρελαίου.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Ενέργειας του Εκουαδόρ, ένας από τους μικρότερους παραγωγούς του ΟΠΕΚ που εγκαταλείπει τον όμιλο τον επόμενο χρόνο, δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες κατά της λιτότητας θα μπορούσαν να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου κατά 59.450 βαρέλια την ημέρα. Από την άλλη, η κρατική εταιρεία πετρελαίου του Ισημερινού Petroamazonas EP ανέστειλε τις εργασίες σε τρία πεδία πετρελαίου στην περιοχή του Αμαζονίου τη Δευτέρα.

Την Τρίτη το μεσημέρι (13.33 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 53,11 δολάρια καταγράφοντας πτώση 0,57% και το μπρεντ στα 58,65 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,48%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider